Fortsatt virus i Datatilsynet

Et døgn etter at Datatilsynet videresendte virus til 1.700 abonnenter av sitt nyhetsbrev er problemet fortsatt ikke løst. Et ukjent antall abonnenter kan ha blitt smittet.
-- Vi ble angrepet av tre virus, men har ikke klart å finne ut hvordan dette kunne skje, sier informasjonssjef Ove Skåra til Computerworld.

Han sier at tilsynets interne og eksterne saksbehandling ligger på et annet system som ikke er rammet av virus.

Virusene kom inn som "normale" abonnementspåmeldinger fra journalister til nyhetsbrevet. Da påmeldingene ble åpnet for godkjenning ble systemet for utsendinger infisert.

Nyhetstjenesten ligger fortsatt nede. Den blir driftet av Linpro som arbeider på spreng med å løse problemet. Det er uklart om "funlove" og de to andre virusene kom via Linpro eller direkte på en e-post inn til Datatilsynet. Skåra opplyser at hendelsen ikke får konsekvenser for avtalen med Linpro.

-- Det er ironisk at vi skulle bli rammet. Det har vi også fått høre.

For å kunne beskytte oss bedre mot angrep vurderer vi å lage et mer tungvint system for utsending av nyhetsbrev , sier Skåra. Datatilsynet har ikke oversikt over hvor mange av de 1.700 adressatene på nyhetsbrevet som har blitt smittet av virus.