Forventer dobling av sikkerhetsmarkedet

Det nordiske markedet for datasikkerhet vil øke til en verdi på 754 millioner dollar i løpet av 2007. Maskinvarebaserte sikkerhetsprodukter vil øke mest.
Det slår analyseselskapet IDC fast i en ny rapport. I 2002 var det nordiske sikkerhetsmarkedet verdt 355 millioner dollar. I løpet av 2007 vil med andre ord markedet dobles i verdi hvis spådommen fra IDC slår til.

Maskinvarebaserte sikkerhetsprodukter har det største potensialet med en årlig vekstrate på 20,7 prosent fra 2002 til 2007.

Det største markedssegmentet i hele regionen er sikker innholdsadministrasjon (content management). I 2002 var omsetningen fra dette markedet 87 millioner dollar. Smartkort og brannmurer/vpn-løsninger er to andre store, hurtig voksende segmenter i Norden.

Det er en klar trend som går på integrerte produkter i sikkerhetsmarkedet.

-- Selv om det kun var beskjeden vekst eller nedgang i det nordiske it-markedet i 2002, viser våre undersøkelser at investeringene i datasikkerhet har førsteprioritet i de fleste organisasjoner, sier analytiker Nils Molin i IDC.

-- Nye tiltak fra bedriftene, som for eksempel identifiseringsadministrasjon, vil fortsette å drive veksten i sikkerhetsmarkedet over de neste fem årene.

Følgende faktorer vil bidra til en god utvikling i sikkerhetsmarkedet: 1. Ny markedsvekst for programvare innen sikkerhetsadministrasjon, autorisasjon og autentisering på grunn av forbruket av disse teknologiene innen identifiseringsadministrasjon og sikkerhet i forbindelse med webtjenester. 2. Økende bruk av vpn-løsninger og mobile applikasjoner vil fortsette å drive brannmurmarkedet fremover. 3. Et variert trusselbilde vil sette ytterligere fart på utviklingen og integrasjonen av antivirus-verktøy, spamfiltre samt web og epost filteringsverktøy, og dermed bidra til vekst i markedet.