Fotball-billetter på sms

Papir-billetter på sportsarrangementer kan snart være en saga blott. Ny mobil-teknologi ordner biffen.

Den nye teknologien gjør at kundene får tilsendt sine billetter til sin mobiltelefon via sms i form av en todimensjonal strekkode. Når de skal inn på et stadion kan fotballfans, konsertgjengere eller andre former for tilskuere på andre arenaer bare holde sms-meldingen foran en strekkodeleser.

 

Teknologien er utviklet av de to tyske selskapene Smartmachines og Skidata. Den testes nå ut av den britiske fotballklubben Southend United og vil bli installert i ti av de12 arenaene som er i bruk under fotball-vm i Tyskland i sommer. Billettsystemet vil ikke brukes under selve fotball-vm, men installeres like etterpå, skriver IDGs nyhetstjeneste.

 

Nettsalg

 

For å kunne bruke denne tjenesten må kundene registrere seg på en web-portal. Det er også der de foretar selve betalingen. Kundene må også ha mobiltelefoner med pakkebasert teknologi som GPRS eller 3G.

 

Utviklerne av teknologien hevder det er flere fordeler med konseptet. Det er lett å bruke for publikum og arrangørene sparer penger fordi de slipper å trykke og utstede papirbilletter. Samtidig unngår man falske billetter på svartebørsen.