Fotball-juks avslørt

Fotball-juks avslørt

Odds supportere fersket TV2 Nettavisen i å kopiere direkteresultater på nett.
Odds supportere er kjent for gode live-sendinger fra lagets treningskamper. Lenge har de mistenkt TV2 Nettavisen for å drive avskrift av deres sendinger. Tirsdag ble nettstedet avslørt, skriver Dagbladet.no.

På oddrane.no kunne supporterne følge Odds treningskamp mot svenske Trelleborg direkte. Oddranes reporter la merke til at TV2 Nettavisen skrev mistenkelig likt det de selv la ut på internett og bestemte seg for å teste ut teorien. De la ut et mål av en spiller som ikke var med i kampen, og minutter senere kom samme skåringen på TV2 Nettavisens oppdateringer.

Lederen for Oddrane Supporterklubb har sett seg lei på at dugnadsarbeidet til supporterne blir utnyttet på denne måten. Mest opprørt er han over at TV2 Nettavisen tjener penger på informasjonen gjennom en sms-tjeneste.

Ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i TV2 Nettavisen legger seg flat for kritikken.

- Dette er et klart brudd på retningslinjene vi har internt. Det ville ikke krevd mye å gjøre arbeidet på rett måte, reporteren skulle bare kreditert oddrane.no. Vi beklager at dette skjedde, sier Stavrum til Dagbladet.