Fotball løfter flatskjerm-salget

Fotball løfter flatskjerm-salget

I 2006 skaffer nærmere en halv million nordmenn seg en flat tv. Fotball-VM får skylda.

Det nærmer seg avspark i Tyskland. Det norske fotballpublikumet vet råd: salget av 42- og 50-tommere har eksplodert hos Elkjøp, og salget av harddiskbaserte opptakere øker kraftig.  9 av 10 tv-kunder kjøper nå "flatt", kommer frem i en pressemelding fra elektrokjeden.
 
 - For mange er Fotball-VM et enormt høydepunkt, og folk ønsker store skjermer for å oppleve stemningen. Med en 50-tommers flatskjerm blir sportsopplevelsen raskt bedre i din egen stue enn på tribunen, og opptakeren gjør at du ikke går glipp av høydepunktene, sier salgsdirektør Atle Lillehagen i Elkjøp.
 
500 000 tv-er selges i år

Bransjen vil selge nærmere en halv million tv-er i 2006, ifølge tall fra Elektronikkbransjen. Det er flatskjerm som dominerer salget. Det har å gjøre med folks interesse og at flatskjermer har blitt tilgjengelig i en prisklasse som passer folk flest.

- Det er blitt in å ha en flott flatskjerm-tv hjemme, som venner og familie kan samles ved. Fotball-VM er en sterk bidragsyter til denne trenden - og da spesielt mot de større skjermene, forteller Atle Lillehagen.
 
Salget av flatskjerm begynte for alvor å ta seg opp siste halvdel av 2004. Andelen flatskjerm av det totale tv-salget utgjør nå over 90 prosent hos Elkjøp.

- Vi merket effekten allerede i forkant av OL i februar, men fotball-VM er den enkelthendelsen som har størst innvirkning på tv-salget. Salget av de store flatskjermene, for eksempel 42- og 50-tommer, har i løpet av siste periode fordoblet seg mot fjoråret, sier Lillehagen.
 
Harddisk tar over

Den sterke økningen i salget av flatskjerm smitter også over på andre produkter.

- Vi har merket en klar økning i interessen rundt dvd-opptakere. Det siste året har det skjedd en ekstrem vridning fra vanlig opptaker til harddiskbasert opptaker, noe som egner seg godt til opptak av sportsbegivenheter. Økt kapasitet og folkelige priser forklarer noe av den økte interessen, sier Lillehagen.