14 kjekke medieprogrammer

14 kjekke medieprogrammer

Her er programmene som gjør det enkelt å redigere video, brenne DVD-er og holde kontroll over musikk- og filmsamlingen.

Den amerikanske utgaven av PC World har funnet frem til 14 knallgode multimedieprogrammer, noen er gratis, mens andre lar deg prøve ut programmet før du eventuelt kjøper. Fellers for dem alle er at dette er programmer du virkelig burde ta en titt på.

LES OGSÅ: Musikkvideo, helt gratis

Datamaskinen har de siste årene blitt den viktigste underholdningssentralen i huset. Den kan spille musikk og filmer, eller du kan bruke den til å redigere film og bilder. Du trenger ikke lenger å ha en haug dedikerte enheter, som dvd-spiller, kassettspiller, platespiller, stereoanlegg og så videre, nå holder det med en pc med de rette programmene.

Ved siden av å spille omtrent det som finnes av medieformater, med unntak av steinalderteknologi som LP, lydbånd og VHS, kan du også redigere filmer, bilder og musikk. Du kan til og med lage egen musikk og egne bilder helt fra bunnen av.

Dessverre er det slik at programvaren som følger med når du kjøper en ny datamaskin ikke er dugandes til slike oppgaver. Derfor må du regne med å laste ned eller kjøpe nye og bedre programmer.

Vi har delt programmene inn i tre kategorier: mediespillere og brennerprogrammer, video og redigering, og lyd og musikk. Blant mediespillerne finner du blant annet Foxy Tunes (som lar deg spille mediefiler i Firefox), Online Radio Tuner (som lar deg lytte til nettradio) og Express Burn, det beste mediebrenningsprogrammet som er laget.

Blant videoprogrammene finner du programmer som lar deg lagre Youtube-videoer, laste opp Youtube-videoer, redigere video, konvertere video, og så videre.

Til slutt har vi lydprogrammene. Her finner du blant annet programmer som lar deg kopiere inn gamle vinylplater og kassetter til datamaskinen, for så å rense lyden for støy og hakking.LES OGSÅ: Tenåring lurte Youtube

Les om:

Foto/video