320 millioner for gammel pirat

320 millioner for gammel pirat

Elektronikkgiganten Best Buy kjøper Napster, og sikrer seg online distribusjon av musikk.

Den amerikanske elektronikkjeden Best Buy kjøper opp Napster for 54 millioner dollar, eller 324 millioner kroner. Det er en kjøpspris på 2,65 dollar pr aksje, 95 prosent over markedsverdien før helgen.

Oppkjøpet vil gi Best Buy en online distribusjonskanal for musikk, med en brukerbase på nærmere 700.000. Det gjør at Best Buy tar opp kampen mot Wal-Mart i samme område, skriver The Wall Street Journals Marketwatch.

- Denne overgangen gir Best Buy en anerkjent plattform for å utvide våre muligheter innen digitale media, og bygge en nye forhold til kundene, sier daglig leder Brian Dunn i Best Buy.

LES OGSÅ: Slagside for piratene

- Over tid håper vi å styrke vårt tilbud til kundene, som vi tror i økende grad vil søke nye enheter og tjenester som gir dem tilgang til innhold hvor som helst og når som helst, fortsetter han.

- Vi mener Best Buy er en ideell partner for Napster og er veldig glad for hva dette betyr for våre aksjonærer, partnere og ansatte. Best Buy er unikt posisjonert for å nyttiggjøre seg av Napsters digitale underholdningsplattform. Vi ser frem til å kombinere begges styrker, sier administrerende direktør Chris Gorog i Napster.

Avtalen er allerede godkjent av Napsters styre. Best Buy regner med at den avsluttes i fjerde kvartal, skriver Marketwatch.

LES OGSÅ: Napster-gründer omsider rik

Foto/video