3D som hjelp til undervisning

3D som hjelp til undervisning

NEC og EON Reality ønsker å kapre utdanningsmarkedet med 3D-projektorteknologi.

NEC Display Solutions og EON Reality, en leverandør av interaktive 3D-programmer, lanserer en felles løsning for å produsere og vise 3D-innhold. Sammenlignet med konvensjonelle 3D-systemer, som krever to projektorer, spesielle filtre og en spesiell type skjerm, behøver denne teknologien kun én projektor som kan vise 3D-innhold, for eksempel den nye NEC NP216. Løsningen er særlig tiltenkt utdanningssektoren, hvor man for eksempel kan avbilde en kropp i anatomiundervisningen, til bruk i geografiundervisningen eller vise maskindeler eller arkitektur.

Det som kreves for å kunne vise tredimensjonalt innhold er en projektor sammen med aktive 3D-briller og programvare for 3D. Man behøver ikke installere spesielle filtre eller skjermer.

I tillegg tilbyr EON Reality utdanningsektoren spesialpriser på programvareløsninger (EON Studio for å lage interaktive 3D-miljøer og EON Icatcher for stereoskopisk visualisering og interaksjon).

Har stor tro på 3D-gjennombrudd

Henrik Breda, Nordic sales manager på NEC Display Solutions Scandinavia mener at denne løsningen har enda mer å tilby.

- Gjennom denne nye og billigere teknologien har vi mulighet til å penetrere flere nye markedssegmenter som ser nytten av 3D, sier Henrik Breda.

3D-sortimentet fra NEC Display Solutions vil omfatte DLP-modellene NP115, NP210 (april 2010) samt NP216 (mai 2010) — etterfølgeren til NP215 som er utstyrt med flere inn- og utganger for lyd og en ekstra PC-inngang.

Les om: