3D-tv uten ledninger

3D-tv uten ledninger

Vi venter fortsatt på at alt skal bli trådløst. Haier viste en prototype på IFA-messen som er nettopp det.

Det har dabbet litt av med snakket om å overføre det som er av signaler uten behov for ledninger, selv om vi gjerne hadde sett at det kom en løsning fort som fy.

På årets IFA-messe kan det se ut til at Haier har lyttet til våre ønsker. Selskapet viste nemlig frem en 3D-tv som klarer seg helt uten ledninger. Ulempen er selvsagt at signalene og strømmen må komme fra et sted, denne gangen via tv-benken.

Det er for så vidt ikke noe nytt med trådløs overføring av lyd og bilde, selv om det enn så lenge ikke har tatt særlig av. Det vi derimot har sett lite av, er trådløs strøm. Haiers prototype har alle tre.

Selskapet har også tidligere vist frem en trådløs tv, men denne gangen har de altså i tillegg lagt til støtte for 3D. Strøm til tv-en leveres via induksjonsteknologi fra tv-benken, og i monteret på IFA var det omtrent 60 centimeter fra strømforsyningen til selve tv-en. Dermed kan du kanskje om ikke så alt for lenge klare deg med å koble selve tv-benken til stikkontakten, mens tv-en slipper å besudles med rotete ledninger og kabler. Det er i alle fall lov å håpe.

Haiers trådløse tv er enn så lenge kun på forsøksstadiet, men ifølge rapporter fra IFA virker selv prototypen svært så bra.

LES OGSÅ:

TEST: Nvidia Geforce 3D Vision

Les om:

Foto/video