3D-videokikkerter fra Sony

3D-videokikkerter fra Sony

Sony er nå leveringsklar med verdens første kikkerter med full HD.

Egentlig er det snakk om to modeller, Sony DEV-3 og Sony DEV-5, som ble kunngjort tidligere i høst.

Kikkertene er i praksis avanserte digitalt video- og stillbilde-kameraer, og de kan filme og fotografere i full 1080p-HD.

Ikke nok med det – kikkertene kan også ta opp video og stillbilder i 3D. HD-video i 3D lagres i 1080i-format.

Verdens første

Sony hevder at DEV-5 er den første kikkerten i verden som er i stand til å ta opp video i full 1080p-video, ifølge det australske IDG-nettstedet TechWorld .

DEV-5-kikkerten har kapasitet til 20x forstørrelse, mens DEV-3 greier 10x. Den økte forstørrelsesgraden på DEV-5 oppnås gjennom digital zoom.

Når man tar opp video og stillbilder i 3D, synker forstørrelsesgraden til 5,4x.

Foruten video og stillbilder i 3D kan kikkertene ta opp lyd i stereo. Kikkertene er utstyrt med HDMI-kontakt for overføring av lyd og video. De har også usb-kontakt for overføring av data til pc.

7,1 megapiksler

Oppløsningen på stillbildene er på 7,1 megapiksler. Videokikkertene er utstyrt med Sony SteadyShot Active Mode optisk bildestabilisering.

Kikkertene benytter Sonys Exmor R CMOS-bildesensor og har dobbelt Sony G-optikk. Lagring av foto og video skjer på Sonys MemoryStick-minnekort.

Batterikapasiteten holder til over tre timer med 2D-opptak og rundt to timer og 40 minutter med 3D-opptak, ifølge Sony.

Sony DEV-5-kikkerten er utstyrt med GPS-mottaker for å geotagge bilder og videoopptak. Begge modellene har kontinuerlig autofokus.

DEV-3-kikkerten ligger på i underkant av 12 000 kroner inklusive mva. hos norske forhandlere, mens DEV-5 koster rundt 17 000 kroner. Bestillingstiden hos norske forhandlere ser nå ut til å ligge på rundt 14 dager.

Les om:

Foto/video