7 gratis fotoprogrammer

7 gratis fotoprogrammer

Det kryr av gratisprogrammer du kan laste ned for å bearbeide bildene dine. Her er et utvalg.

Du er ikke nødt til å kjøpe Photoshop til over 7 000 kroner og ikke engang Photoshop Elements til 7-800 kroner for å drive med avansert bildebehandling på pc-en din. Her er sju aktuelle gratisalternativer.

Enten du har en håndfull mobilkamera-bilder du skal bearbeide eller store bildefiler fra ditt nye digitalkamera, kan du finne gratisverktøy til jobben på internett eller som et gratis tillegg til operativsystemet.

Skjønt - har du kjøpt deg et nytt digitalkamera, er sjansen stor for at det fulgte med programvare for bildebehandling. Men det kan likevel dukke opp situasjoner der du er i beit for slik programvare.

La oss tenke oss at du er på reise uten å ha med deg pc-en og har tatt noen bilder som du gjerne vil vise frem til dem du er på besøk hos.

Klok av skade vil du helst slippe å vise frem uredigerte bildefiler med røde øyne, stygge fargefeil og galt bildeutsnitt. Hvis vertskapet har pc som riktignok mangler bildebehandlingsprogram, men som har internett-forbindelse, kan du kjapt laste ned et gratis bildebehandlingsprogram og få gjort bildebehandlingsjobben.

En av fordelene med mange av disse gratisprogrammene er faktisk at programfilene er så små at det bare tar noen sekunder å laste dem ned. De minste nedlastningene er på under to megabyte.

Her er en oversikt over en håndfull aktuelle gratis bildebehandlingsprogrammer som du kan laste ned fra internett eller som følger med pc-en. I denne omgang har vi ikke gjort noen sammenlignende test. Dette er bare en kort beskrivelse av de forskjellige programmene, med noen få vurderinger av enkelte funksjoner.

Les om:

Foto/video