73 timer i Iphone-kø

73 timer i Iphone-kø

Iphone-hysteriet er globalt. I Japan er folk beredt på å vente opptil 73 timer i kø for å kjøpe Iphone 3G.

Allerede på tirsdag denne uka stilte den japanske studenten Hiroyuki Sano seg i kø utenfor butikken til teleselskapet Softbank i Tokyo for å sikre seg en av de aller første Iphone-telefonene som blir tilgjengelig i Japan fredag 11. juli.

LES OGSÅ: Her kan du kjøpe Iphone 3G

Når dørene åpnes fredag morgen lokal tid i Tokyo, vil Sano ha stått i kø i 73 timer. Da vil det være natt og enda noen timer til nordmenn i tilsvarende køer kan løpe til disken og kjøpe seg en Iphone.

Lang ventetid

Den japanske studenten sier at ventetiden på 73 timer i kø nå egentlig bare er blåbær i forhold til den godt over ett år lange ventetiden han egentlig har opplevd.

Det var på Macworld-messen i januar 2007 at Apple-sjef Steve Jobs lanserte Iphone-konseptet, men akkurat som Norge ble også Japan holdt utenfor leveransene av den første Iphone-modellen. For Japans del var grunnen at Iphone ikke var tilpasset mobiltelefonsystemet i landet.

Også i New York er det Iphone-kø. Her en kunde som benytter anledning til å promotere solenergi. (Foto: Elizabeth Montalbano / IDGNS)

- Da jeg hørte på Steve Jobs' åpningstale på Macworld, syntes jeg Iphone var et flott produkt som jeg har gått og ønsket meg hele tiden etterpå, sier Sano.

LES OGSÅ: Vraker Iphone

Sikkerhetsvakter

De japanske Iphone-kundene i kø blir overvåket av sikkerhetsvakter, både av hensyn til butikkens og kundenes sikkerhet og for å hindre at den travle gaten blir blokkert.

Allerede onsdag, to dager før Iphone-salget startet, ble det meldt om stort medieoppbud utenfor salgsstedene i Tokyo.

Les om:

Foto/video