8-fargers fotoskriver fra Epson

8-fargers fotoskriver fra Epson

Ny A3+-skriver for fotoentusiaster og proffer.

Epson starter nå i mai levering av sin nyeste fotoskriver myntet på entusiast-markedet – og som sikkert vil få en del profesjonelle brukere også.

Epson Stylus Photo R2000 kan brukes med en rekke typer fotopapir og andre medier, inkludert fotopapir på rull.

R2000 benytter åtte blekkpatroner, som hver rommer 17 milliliter med blekk. Epson hevder at dette imøtekommer behovet for blekkpatroner med høyere kapasitet for bedre brukervennlighet. Patronene har 50 prosent høyere kapasitet enn tidligere Epson-modeller i denne klassen.

Epson har imidlertid også fotoskrivere med større blekkpatroner. Storebror Epson Stylus Photo R3000 kan til sammenligning skilte med ni blekkpatroner som hver rommer 25,9 ml. En tommelfingerregel i skriverbransjen er at jo større blekkpatroner man benytter, jo gunstigere blir utskriftskostnadene - og i hvert fall øker brukervennnligheten, siden man får færre patronbytter.

R3000 koster imidlertid over 2500 kroner mer enn nykommeren R2000, som har fått en veiledende pris på 4195 kroner inklusive mva., en pris PC World tror blir godt mottatt i fotoentusiast-markedet.

Trådløs tilkobling

Mange skrivere og multifunksjonsmaskiner har de siste årene fått trådløs tilkobling som supplement til kablet tilkobling. Dette gjelder imidlertid ikke fotoskrivere i denne klassen. R2000 er derfor blant de forholdsvis få skriverne i denne kategorien som er tilrettelagt for WiFi kombinert med usb- og Ethernet-tilkobling.

Brukerne kan fjernstyre utskrifter fra iPhone eller iPad ved hjelp av Epson iPrint-appen.

– Ikke bare har vi lagt til WiFi og større blekkpatroner som følge av tilbakemeldingene fra våre kunder, men vi har også sørget for at brukerne oppnår resultat av høy kvalitet hver gang, sier Marc Boehmer, produktsjef for Epson i Europa. – Skrivehodet leverer variabel dråpestørrelse ned til 1,5 pikoliter, som resulterer i høy presisjon og jevne overganger, sier Boehmer.

Han tilføyer at skriveren har en funksjon som blander blekk slik at det forhindres at blekket størkner i dysene.

Blanke fotoutskrifter

Ønsker man det Epson kaller en ultrablank finish på fotografier, oppnår man det ved å benytte Epson UltraChrome HiGloss2-pigmentblekk, hevder Epson. Samtidig får man med seg fordelene med pigmentert blekk, inkludert holdbare utskrifter med lang varighet på en rekke medier. HiGloss2-blekket leveres i de nevnte 17 ml-patronene.

Epson Stylus Photo R2000 kan kjøre ut kunstutskrifter på blanke og matte medier, både i enkeltark- og rullpapirformat. I tillegg kan skriveren skriver ut direkte til cd/dvd og på tykke medier, som foreksempel plakatkartong.

Utskriftsoppløsningen er oppgitt til 5760 punkter per tomme, og man kan skrive ut direkte fra PictBridge-kameraer.

Du kan lese mer om R2000-skriveren her .

Les om:

Foto/video