8 gratis alternativer til Photoshop

8 gratis alternativer til Photoshop

Her er åtte enkle Photoshop-alternativer på under to megabyte.

Det finnes mange gratisprogrammer på nettet som kan brukes som erstatning for Photoshop. Flere av dem er, utrolig nok, på under to megabyte.

Nettstedet Makeuseof.com har samlet åtte bildebehandlingsprogrammer i den lette vektklassen.

Obs: Hvis du regner med at programmene er like bra eller bedre som Adobe Photoshop blir du antagelig skuffet. Som et kjapt og lite alternativ til enkel bilderedigering er de imidlertid midt i blinken.

LES OGSÅ:

7 gratis fotoprogrammer

Fotografix (616KB)
Fotografix er et bittelite bilderedigeringsprogram med relativt avanserte funksjoner. Du kan justere farge og kontrastnivå, legge på forskjellige filterfunksjoner, og til og med reutsjere bildene dine. Det er mulig å jobbe i lag i Fotografix, på samme måte som i Photoshop. Programmet kan kjøres direkte uten å installeres på maskinen.

Last ned Fotografix her

i.Mage (850KB)
i.Mage er et lynraskt og knøttlite program som tilbyr redigering på pikselnivå. Grunnen til at i.Mage er så hurtig er at det ikke er proppet full av unødvendig funksjonalitet. Det er perfekt for å utføre raske og enkle oppgaver. I tillegg til de vanlige bilderedigeringsmulighetene, har programmet en spennende funksjon - du kan dele et bilde inn i to visninger, med det fullstendige bildet på den ene siden, og et bilde i pikselnivå på den andre.

Last ned i.Mage her

Easy Photo Editor (1,25MB)
Dette er er lite og enkelt program for den som ikke trenger avanserte funksjoner. Her kan du forbedre farger, lys og kontrast, samt gjøre andre enkle forbedringer i bildet. Avansert retusjering er ikke mulig. Programmet takler alle de mest brukte filformatene, og lar deg beskjære, forandre størrelser og rotere bildene før du lagrer dem.

Last ned Easy Photo Editor her

IrfanView (1,28MB)
For enkel bildebehandling, konvertering av filformater og lignende, er enkle og greie Irfanview et godt alternativ. Det går fort å installere og tar ikke opp mye plass på harddisken din. I tillegg støtter det et enormt stort utvalg av filformater.

Last ned IrfanView her

Free Image Editor (1,39MB)
Med Free Image Editor kan du både fikse opp bilder du har tatt, eller lage helt nye ved hjelp av programmet. De samme verktøyene som brukes til retusjering av bilder, kan brukes til å lage egne illustrasjoner og tegninger. Mulighetene for å hente inn bilder er mange, og det er blant annet støtte for skannere i programmet. Det har også spennende funksjoner for å ta skjermdumper av pc-en.

Last ned Free Image Editor her

PhotoFiltre (1,6MB)
Photo Filtre er et lite, men nyttig program. I tillegg til redigering og retusjering av bilder, har programmet også en rekke gode filtere. Du kan enkelt gjøre bilder skarpere, fjerne støy og så videre. Det har også flere type lassoverktøy, mangekantet lasso-verktøy og magnetisk lassoverktøy.

Last ned Photo Filtre her

Paint.net (1,6MB)
Paint.net er et lite, men avansert bildebehandlingsprogram. Det har støtte for lagdelte filer, og har til og med en ubegrenset angre-funksjon. Programmet har mange spesialeffekter, og hvis du ønsker flere finnes det en rekke ulike innstikksmoduler (plugins) du kan installere.

Last ned Paint.net her

Splashup Light (93.5KB)
Splashup Light er en Adobe AIR-applikasjon for enkel bilderedigering. Du kan endre bildestørrelsen, beskjære, rotere og snu bildene dine. Du kan redigere bilder som ligger på harddisken din eller hente inn et bilde direkte fra webkameraet ditt.
Last ned Splashup Light her

Alternativt
Hvis du er innstilt på overskride grensen på to megabyte anbefaler vi at du tar en nærmere titt på Gimp. Det har mange av de samme funksjonene som Photoshop, men er helt gratis.

Last ned The Gimp her

Les om:

Foto/video