95 prosent snylter på Spotify

95 prosent snylter på Spotify

Bare 320 000 betaler for Spotify. Gratiskundene er like viktige, mener Spotify-sjefen.

Den svenske musikkstreamingtjenesten Spotify avslører nå at de har 320 000 betalende kunder.

Spotify er tilgjengelig i seks europeiske land, deriblant Norge, Sverige og Storbritannia, og har rundt sju millioner brukere totalt. 320 000 betaler 99 kroner i måneden for å høre på musikk fritt for reklameinnslag og med høyere lydkvalitet.

Spotify-sjef Daniel Ek mener imidlertid at kundene som bruker den reklamefinansierte versjonen er minst like viktige som de betalende kundene.

- Folk stempler den som gratis, men den er ikke det - folk betaler med tiden sin, de hører på reklamer og dette har vi gode resultater med, fortalte Ek på South by Southwest-konferansen i USA denne uken, skriver PC Worlds britiske søstertidsskrift, PC Advisor.

Gratis ikke lønnsomt?

Det har lenge vært kjent at Spotify sliter med å tjene penger. I fjor sommer ble det kjent at den svenske musikktjenesten kun hadde 40 000 betalende brukere, og kritiske røster mente at ingen tjener penger på den reklamefinansierte modellen, ifølge The Economist. Norske Wimp er av samme oppfatning og tilbyr tjenesten utelukkende mot betaling.

Den siste tiden har Spotify satset hardt på å tilby de betalende brukerne enda mer funksjonalitet - blant annet bedre lydkvalitet, offline-modus og mobilprogrammer - i håp om å få folk til å punge ut en hundrelapp i måneden.

Og i tiden fremover har Spotify planer om å utvikle tjenesten for mobiltelefoner ytterligere.

- Essensen med Spotify er at musikkbiblioteket ditt blir tilgjengelig på alle type enheter, enten det er en telefon, en tv-mottaker eller spillkonsoll, sa Ek.

Les om:

Foto/video