Acer med reiseprojektor

Acer med reiseprojektor

Acer er på banen med en halvkilos-projektor.

Tilbudet av småprojektorer øker og tyder på at stadig flere ønsker en projektor som det er lett å ta med seg.

Den nyeste lanseringen kommer fra Acer, som nå har lansert en projektor kalt K130 og som ifølge produsenten er så lett, kompakt og liten at den får plass i en lomme. Vi formoder at man da snakker om en ganske stor frakkelomme.

Acer K130 veier under en halv kilo og måler 140 x 116 x 41 millimeter, omtrent halvparten av et A4-ark. Dette er bare en anelse større enn Dell M110, som ble testet hos PC World for kort tid siden.

Begge har en oppgitt lysstyrke på 300 lumen. Acer fremholder at deres projektor gir et kontrastforhold på 10 000:1 gjennom en teknologi kalt Dynamic Black.

Standardoppløsningen på Aver-projektoren er på 1280 x 800 punkter, på projektorspråket kalt WXGA-oppløsning. Det er full HD-støtte med 1920 x 1080 punkter.

Acer hevder at K130 er ekstremt stillegående, med et støynivå på bare 29 dBA i økomodus.

Acer K130 leveres med usb- og hdmi-porter i tillegg til en innebygd sd-kortleser.

3D-klar

Projektoren er DLP 3D-klar, hvilket vil si at den kan gi betrakterne en tredimensjonal opplevelse ved hjelp av DLP 3D-briller.

Ved hjelp av tilleggsutstyr i form av usb-trådløsadapter kan man styre presentasjonen fra en smarttelefon eller et nettbrett med programvaren Mobishow og Equiview.

Acer hevder at projektoren er miljøvennlig takket være ExtremeECO-modus, som reduserer strømforbruket med opptil 70 prosent. I tillegg benyttes det LED-teknologi uten farlige stoffer som kvikksølv og halogengasser, ifølge Acer.

Les om:

Foto/video