Action-kamera med 4K

Action-kamera med 4K

GoPro Hero 3 er mindre og lettere enn forgjengeren

GoPros Hero-serie har fått en meget sterkt posisjon på det voksende markedet for action-kameraer.

Ikke bare benyttes kameraene av ekstremsportutøvere, men man ser også de små, robust og relativt rimelige kameraene benyttet i et stort utvalg tv-produksjoner. Kameraene har levert god bildekvalitet sett opp i mot prisen, og prisen har vært slik at man kunne ta sjanser med kameraet - skulle det bli ødelagt er det for mange produksjoner ikke store innhugget som gjøres i budsjettet.

Et stort utvalg av tilleggsutstyr til forskjellig type bruk, om det så skulle være montering i en rallybil, på hjelm eller til bruk under vann, har også vært medvirkende for populariteten. Ved at kameraet har endret størrelse sammenlignet med Hero2-serien, er det ikke alt tilleggsutstyr som kan benyttes videre.

LES OGSÅ:

TEST: Mobilen dør i vinterkulda

4K

Sammenlignet med forgjengeren er GoPro 3 Black Edition 25 prosent lettere og 30 prosent mindre. Mens GoPro 3 White og Silver Edition kan ta video med opptil Full HD-oppløsning (1080p) kan Black Edition ta opp video i 4096 x 3072 punkter, eller 12 megapiksels - også kjent som 4K. Riktignok er man her begrenset til 12 bilder per sekund, mens man for Full HD kan ta opptil 60 bilder per sekund.

Også for stillbilder støtter Hero 3 Black Edition 12 megapiksels oppløsning. De rimeligere White og Silver Edition støtter henholdsvis 5 og 12 megapiksels.

Norsk pris er vi foreløpig ikke kjent med. GoPro oppgir på sine websider 200 dollar for White Edition, 300 dollar for Silver Edition og 400 dollar for Black Edition. Et estimat da vil være at toppmodellen vil i underkant av 3 500 kroner på det norske markedet.

Kameraene støtter trådløst nettverk, og kan også styres via fjernkontroll som baserer seg på trådløst nettverk. For Black Edition følger fjernkontrollen med. Én fjernkontroll kan også benyttes til å styre flere kameraer. Også fjernkontrollen er laget for å tåle røft bruk.

Hva tidligere GoPro-modeller er gode for kan man få et godt inntrykk av på Youtube .

LES OGSÅ:

Bærbare som tåler juling

Les om:

Foto/video