Adobe forlenger fristen

Adobe forlenger fristen

Ny frist for Photoshop-fotoprogramtilbudet fra Adobe: 8. desember.

Adobe står på for å overbevise eksisterende og potensielle kunder om fordelene ved å abonnere på programvare i stedet for å kjøpe klassisk programvarelisens. Nå er fristen for å abonnere på det såkalte Photoshop-fotoprogramtilbudet utvidet med én uke, fra 2. til 8. desember.

Som kjent har Adobe lansert en skytjeneste kalt Creative Cloud der man som abonnent får tilgang til alle Adobes kreative programprodukter for 475 kroner i måneden inklusive mva.

Løsningen har fått god mottakelse i profesjonelle miljøer, særlig blant «tunge brukere» som trenger alt fra Photoshop, illustrator og Premiere til webutviklingsverktøy som Dreamweaver.

Men for folk som bare trenger programvare for å administrere og bearbeide bildene sine, kan et fullt Creative Cloud-abonnement være overkill. Dette gjelder for eksempel en del profesjonelle fotografer og ikke minst mange fotoentusiaster. I disse miljøene ser det også ut til lå være en viss prinsippiell motstand mot abonnementsløsninger.

Photoshop-fotoprogramtilbudet

Adobe lanserte derfor tidligere i høst et produkt kalt Photoshop Photography Program, som på norsk altså har fått navnet Photoshop-fotoprogramtilbudet. Her kan man abonnere på bildebehandlingsprogrammet Photoshop CC og bildeadministrasjonsprogrammet Photoshiop Lightroom 5 for 93,75 kroner i måneden, under forutsetning av at man tegner ettårs-abonnement.

Opprinnelig var fristen for å tegne abonnement satt til 2. desember, men er nå altså utvidet til 8. desember, ifølge en e-postmelding fra Adobe norske pr-representant.

I tillegg til at man kan laste ned Photoshop og Lightroom og tilhørende kontinuerlige oppdateringer, får man 20 GB nettlagringsplass hos Adobe, med mulighet for fildeling og samarbeid med andre, samt tilgang til Behance ProSite, et profesjonelt fotonettsted.

Tidligere i høst lanserte Adobe Photoshop-fotoprogramtilbudet i en variant som bare gjelder folk som har Photoshop, Photoshop Extended CS3 eller nyere, og som betinger at man bestiller abonnement innen 31. desember. Dette tilbudet gjelder fortsatt.

Abonnement på Photoshop Photography Program må tegnes via Adobes nettsider .

Les om:

Foto/video