Adobe klar med mediespiller

Adobe klar med mediespiller

Ny mediespiller skal gi nye muligheter for reklamebransjen.

Adobe skal vise fram en splitter ny mediespiller under en handelmesse arrangert av den nasjonale kringkastingsforeningen i USA denne uken.

Selskapet er allerede en viktig aktør innen nettsendt video med sin allestedsnærværende Flash-spiller og andre produkter for å redigere og sende innhold. Adobe Media Player skal gjøre det enkelt for innholdseiere å innfelle reklame i videosnutter som brukere også kan spille av når datamaskinen er frakoblet.

Reklame-glede

Denne muligheten til å ta laste ned og ta med reklame-støttet video og spille av innholdet uten at maskinen er på nett, er av stor betydning for medieselskaper. Ifølge en analytiker bruker slike selskaper Flash i opp mot 90 psrosent av sin innholdsdistribusjon.

- Det gjør at man kan dele medieinnhold og likevel tjene penger. Hittil har dette vært et usikkert scenario for de fleste medieselskaper, sier tv- og medieanalytiker James McQuivey i Forrester Research til IDGs nyhetsbyrå.

Det er imidlertid langt gjen før Adobe har klar en fullverdig mediespiller som kan fungere som et universalprogram for alt medieinnhold. Dersom Adobe klarer å gjøre mediespilleren til et produkt som fyller disse behovene, kan situasjonen se helt annerledes ut også for sluttbrukerne, hevder anaytikeren.

I løpet året

Adobe Media Player skal bli tilgjengelig på et ikke oppgitt tidspunkt senere i år, som gratis nedlastbar betaversjon. Allmennt tilgjengelig blir produktet først mot slutten av året. Blant funksjonene er høykvalitets Flash-avspilling, fullskjermsavspilling, seervurdering og en "favoritter"-funksjon som automatisk henter ned innhold brukeren har definert.

Video-innholdet kan leveres i en rekke ulike former, som direktesending (streaming) på forespørsel eller i sanntid, "progressiv" nedlasting samt nedlasting og avspilling i beskyttet-modus. Spilleren støtter en rekke reklame-formater og mange ulike former for innholdsbeskyttelse.

Les om:

Foto/video