Adobe krypterer Flash-video

Adobe krypterer Flash-video

Flash Media Rights Management Server skal beskytte videoinnhold for mediebedrifter med nettdistribusjon.

Adobe Systems lanserer Adobe Flash Media Rights Management Server, en ny skalerbar løsning for å beskytte videoinnhold basert på Adobe Flash. Den nye serverløsningen er utviklet spesielt for mediebedrifter som ønsker å distribuere video og annet rikt innhold på en kontrollert måte, både for direkte avspilling via nettet og nedlasting.

Løsningen kan integreres i både eksisterende og kommende distribusjonsformer, blant annet gjennom Adobe Media Player og videoapplikasjoner som er bygget for den nye Adobe AIR-plattformen.

- Adobes Flash-teknologi gir millioner av nettbrukere mulighet til raskt og enkelt å få tilgang til avansert videoinnhold. Med Flash Media Rights Management Server blir det nå mulig for mediebedrifter å beskytte og kontrollere spredning av materiale, noe som åpner for et mye bredere tilbud av avansert videoinnhold på nettet, sier Jim Guerad hos Adobe.

Mediespiller til våren

Adobe Media Player er en mediespiller som kan skreddersys for ulike tjenester og behov og som lar brukerne velge om og når de vil se på nedlastet eller streamet innhold. Mediespilleren lanseres etter planen i løpet av våren 2008 og finnes for øyeblikket i betaversjon.

Adobe Flash Media Rights Management Server bidrar sammen med Adobe AIR og Adobe Media Player til at brukere kan ta i bruk beskyttet videoinnhold, også når man ikke er koblet til internett.

– Å tilby en effektiv beskyttelse mot ulovlig bruk av digitalt medieinnhold er en viktig del av vår strategi. Vi er derfor svært positive til Adobes lansering, og ser frem til å kunne utforske de muligheter løsningen gir for å skape nye og sikre distribusjonsformer sammen med våre partnere, sier Dick Söderlund, produktsjef hos Adobe-partneren Qbrick.

Krypterer lyd og video

Innholdsleverandører kan benytte Adobe Flash Media Rights Management Server til å kryptere lyd- og videofiler i FLV- og F4V-format, som siden lastes ned og spilles lokalt, kombinert med regler for hvordan materiale kan benyttes.

En mediebedrift kan på denne måten i detalj styre blant annet brukerrettigheter, og sette tidsbegrensninger. En dynamisk rettighetshåndtering gjør det mulig å endre rettighetene også etter at en fil er distribuert. Beskyttelsesmekanismen i Adobe Media Player kan også sikre at innholdet ikke brukes på nytt eller bearbeides uten tillatelse, heter det i en pressemelding fra Adobe.

Les om:

Foto/video