Adobe tester forbedret Lightroom

Adobe tester forbedret Lightroom

Adobe vil ha tilbakemeldinger på ny Lightroom-versjon.

Bruker du Adobe Lightroom til å holde styr på bildene dine og Adobe Camera Raw til å gjøre bilder i RAW-format redigerbare?

I så fall er du blant kandidatene til å være med på den siste finpussen av nyeste versjon av de to programmene, Lightroom 3.2 og Camera Raw 6.2.

Slippkandidater

Adobe har lagt ut såkalte Release Candidates – slippkandidater på godt norsk –av de to programmene. Dette er altså versjoner som er grundig testet og egentlig klar for lansering, men Adobe ønsker at en større brukergruppe vil teste og gi tilbakemeldinger på programmene før versjonene automatisk distribueres til alle kunder.

LES OGSÅ:

Ny Lightroom retter objektiv-feil

De nye versjonene har støtte for råfiler fra 12 nye populære kameramodeller.

Dessuten er det lagt inn forbedringer i objektivkorrigeringsprofilene som ble innført i Lightroom 3 og Camera Raw 6.1. Man finner også mer enn 50 nye objektivprofiler, som hjelper fotografer med automatisk korrigering av uønskede forvrengningseffekter og fargeforstyrrelser.

Facebook-opplasting

Nytt i Lightroom 3.2 Release Candidate er også at brukerne nå kan laste opp sine bilder direkte fra programmet til Facebook.

LES OGSÅ:

Etterlengtet Camera Raw-oppdatering

I oppdateringen har man dessuten tatt hensyn til synspunkter fra brukerne av Lightroom 3.0 og korrigert problemer som brukerne har rapportert om.

Lightroom er Adobes løsning som hjelper fotografer til raskt å importere, forbedre og presentere sine fotografier i én applikasjon.

Camera Raw er et innstikksprogram (plug-in) som raskt og enkelt gir brukere av Photoshop og Photoshop Elements tilgang til fotografier i råfilformat fra en rekke digitalkameraer på markedet.

Lightroom 3.2 Release Candidate kan lastes ned gratis av brukere av Lightroom 3.

Photoshop Camera Raw 6.2 Release Candidate kan lastes ned gratis av brukere av Photoshop CS5.

Nye kameraer

De nye kameramodellene som støttes i Lightroom 3.2 og Camera Raw 6.2, er Panasonic DMC-FZ100, Panasonic DMC-FZ40 (FZ45), Panasonic DMC-LX5, Pentax 645D, Samsung NX10, Samsung TL500 (EX1), Sony A290, Sony A390, Sony Alpha NEX-3 og Sony Alpha NEX-5.

Oppdateringen inneholder også forbedringer av farge- og støyprofiler i Casio EXILIM EX-FH100 (DNG) og Leica S2 (DNG), som benytter råfilformatet DNG som det også er støtte for i tidligere versjoner av Lightroom og Camera Raw.

Nedlasting

Informasjon og nedlasting er til gjengelig her .

Har du synspunkter på produktene, kan du publisere dem her .

Etter at Adobe har finpusset på programmene, kan du regne med at de dukker opp som regulære oppdateringer.

Les om:

Foto/video