AirPlay-koden hacket

AirPlay-koden hacket

Ny emulator kan gjøre det mulig å streame iTunes-innhold til "alle" produkter.

Med Apples AirPlay-teknologi kan du streame musikk, video og bilde fra iTunes trådløst mellom enheter, først og fremst Apples egne produkter.

Teknologien er en videreføring av AirTunes, en teknologi for trådløs streaming av lyd, som kommer innebygd i blant annet Apples AirPort Express-rutere. Disse ruterne har utganger for ekstern lyd, og kan kobles til stereoanlegg via analoge eller digitale lydkabler.

LES OGSÅ:

AirPlay gjør musikken trådløs

Apple har begynt å lisensiere ut AirPlay-teknologien til partnere i HiFi-bransjen, som integrerer denne i iPod-dockinganlegg eller forsterkere. Dermed kan disse fungere som en mottaker dersom de er koblet til samme trådløse nett, eller har en kablet tilkobling.

Det finnes også tredjepartprogrammer som benytter seg av AirTunes/AirPlay-teknologi. Mest kjent er Rogue Amoebas Airfoil, et program som finnes for både Mac og PC og som gjør det mulig å streame all slags lyd til AirPort Express-enheter.

Fra AirPort til ShairPort

Nå har imidlertid utvikleren James Laird klart å knekke AirPlay-koden og utviklet en AirPort Express-emulator kalt ShairPort. Denne skal i teorien kunne brukes for å streame musikk fra iTunes til et hvilket som helst produkt.

Sjansen for at noen produsenter lager et produkt som benytter seg av emulatoren er imidlertid ikke veldig stor. Det er mer sannsynlig at funksjonen bygges inn i uavhengige programvareløsninger. Ifølge MacRumors kan emulatoren for eksempel kunne brukes til å streame musikk fra iTunes til en Xbox 360, sett at noen lager et program for det.

ShairPort (versjon 0.0.3) kan lastes ned her.

LES OGSÅ:

Spotify-musikk med AirPort Express

Foto/video