AirPlay-speiling fra iPad til VGA-projektor

AirPlay-speiling fra iPad til VGA-projektor

Få nytt liv i gammel tech med denne Apple TV-adapteren.

En iPad og en Apple TV er en ypperlig kombinasjon.

Sammen gir de en superbærbar projeksjonsløsning som er velegnet for eksempel for klasserom.

AirPlay er en Apple-utviklet teknologi som sender lyd- og bildesignaler trådløst fra for eksempel en iOS-enhet til en kompatibel mottaket. Det kan være en liten AirPort-basestasjon med lydutgang, eller en Apple TV som også kan ta imot bilde.

På denne måten kan spill eller film fra iPad-en sendes til storskjermen, eller du kan speile hele skjermen som den er. Ypperlig for demonstrasjoner, presentasjoner og dess like. Morn morn, styrerom!

Du trenger en iPad - enkelt. Og du trenger en Apple TV. Med en utsalgspris på skarve 800 kroner er det en utmerket investering. Den lille, sorte boksen har en HDMI-utgang - som skapt for en moderne HDTV.

Men hva om du har lyst til å holde en Keynote i en sal der de bruker en projektor med trad VGA-inngang? Kanex ATV Pro til unnsetning!

ATV Pro er en liten adapter (som ikke trenger strøm) som kobles til HDMI-utgangen på en Apple TV (2. eller 3. generasjon) - og som deretter transformerer signalet til en VGA-utgang. Lyden sendes til en 3,5mm stereo minijack.

Videosignalet kan være opp mot full 1080p HD, 50/60 Hz (PAL/NTSC) og støtter fremdeles HDCP 1.2 for kopieringsbeskyttelse. Så da kan iTunes-innhold med kopibeskyttelse strømmes uten problemer.

Videosignalet trenger for så vidt ikke komme fra en Apple TV - du kan også rute HDMI-signaler fra en Mac mini til en VGA-projektor eller for den saks skyld en hvilken som helst tv eller monitor med ordinær VGA-inngang.

Pris er 60 dollar - cirka 350 norske kroner (før frakt og avgifter). Kanex har internasjonale distributører.

Du kan lese mer om ATV Pro hos Kanex her .

Les om:

Foto/video