AirServer bringer AirPlay til din Mac

AirServer bringer AirPlay til din Mac

Send lyd og bilde fra iPhone eller iPad til Mac-en.

Apples AirPlay-teknologi kan ta over for kabel-tv-boksen.

Med en iPhone eller iPad i fanget kan du sende både lyd og bilde trådløst til en Mac.

Nå er det kanskje ikke så mange som har en Apple TV i Norge uansett (den nyeste modellen selges ikke her engang, og den gamle er tatt ut av sortimentet), men en Mac mini utgår et supert mediesenter tilknyttet en HDTV, og spesielt med AirServer. Og en av de nye 27-tommers iMac-ene er også fullt brukbare i seg selv.

AirServer er en liten og rimelig servermodul som installeres på Mac-en og tar imot AirPlay-signaler fra apps på iOS-enheter. AirServer sitter stille og umerkelig i bakgrunnen, og krever nesten ingen ressurser.

Så når du sitter i sofaen og ser i YouTube-videoer på iPad eller iPhone, kan du blåse opp disse på den store skjermen med et skjermtrykk. Lyden følger med.

Eller når du bruker NRKs radio-app, kan du på samme enkle vis sende lyden over til stereoanlegget, enten via en Mac med AirServer tilkoblet, eller forøvrig også til stereoanlegg som er tilkoblet AirPort Express-enheter der AirTunes er satt opp eller aktive høyttalere og anlegg med AirPlay-støtte innebygget.

Det finnes allerede en rekke gode apps med AirPlay-støtte innebygget, og det vil også virke fra passende media som er integrert i nettsider. Eksempler på apps med videostreaming er for eksempel nyhetsstasjonen CNN, foredragsnettstedet TED og amerikansk radio NPR.

Apple har forøvrig laget en egen avdeling i iTunes App Store som viser frem AirPlay-apps her .

Du kan lese mer om, samt kjøpe, AirServer her. AirServer for Mac koster 3 dollar - omlag 17 kroner.

Krever Mac OS X 10.5 Leopard eller 10.6 Snow Leopard (Intel/PPC) - Mac OS X 10.6 Snow Leopard er anbefalt. Streaming av lyd krever en Intel-basert Mac. iOS-enheter som sender AirPlay-signaler må ha iOS 4.2.1 eller senere, og forøvrig være på samme trådløse nettverk som mottaker-Mac-en.

Se demovideo nedenfor.

Foto/video