Allsidig tegnebrett fra Wacom

Allsidig tegnebrett fra Wacom

Hva er vitsen med å bruke tegnebrett og penn når man jobber i Office-programmer hele dagen? Vi spør fordi Wacom har lansert et tegnebrett myntet på vanlige kontor-pc-brukere.

Wacom har i en årrekke vært kjent som ledende produsent av tegnebrett, med fokus på profesjonelle og kreative miljøer – og priser deretter.

LES OGSÅ: Satser på tegnebrett til kontormarkedet

Nå har selskapet lansert Wacom Bamboo, et enklere tegnebrett, myntet på forbruker- og kontormarkedet. Ifølge Wacom er brettet beregnet på frihåndstegning, navigering og skriving av kommentarer i dataprogrammer.

Wacom er klar på at det i første rekke er dem som allerede er kommet over på Windows Vista og Microsoft Office 2007, som vil få glede av tegnebrettet – samt brukere av Mac OS X.

Vi har ikke brukt brettet lenge nok til å kunne vurdere om det er dårligere, like godt som eller bedre å bruke enn en god mus. Man trenger god tid på tilvenningen.

Plasseringen viktig

For eksempel er plasseringen av brettet viktig. Ligger det for nær bordkanten, havner håndleddet ofte utenfor skrivebordet. Plasserer man brettet for langt inn på bordet, blir det litt for langt å strekke seg når man skal nå frem til det øvre, borteste hjørnet.

Og bruken av pennen kan ødelegges av gamle musevaner som å løfte musa fra bordflaten hvis man har «scrollet» for langt mot skjermkanten eller kanten på vinduet man jobber i. Tegnebrettet, i tilnærmet 16:9, fungerer som en absolutt representasjon av pc-skjermen.

Pennen detekteres når den holdes en snau centimeter over brettet. For meg fungerte penn-manøvreringen best da jeg holdt pennen inntil og parallelt med langfingeren mens jeg lot fingeren svakt berøre tegnebrettet. Da var det lettest å få plassert pennespissen på riktig plass.

Brettet kobles til pc-en via usb-kabel, som også fungerer som strømtilførsel. Øverst på brettet er det en rund, berøringsfølsom flate som kan brukes til å forstørre og forminske programvinduer – det fungerte utmerket i Office 2007-programmene, Internet Explorer og også eldre programmer som Word 2003 og Photoshop CS2. Her er også fire knapper som kan programmeres til for eksempel å starte bestemte programmer.

Trykkfølsom

I Photoshop CS2 fikk vi konstatert at trykkfølsomheten fungerer. Pennen har 512 trykkfølsomme nivåer.

I styringsprogramvaren kan man velge klikkelyd når pennen treffer brettet. Jeg vil anbefale lyd i treningsfasen.

Wacom Bamboo kan anbefales for dem som er villige til å bruke tid på opplæringen, som er på jakt etter alternativ til mus eller som trenger rimelig trykkfølsom penn til tegne-, illustrasjons- og bildebehandlingsprogrammer. De som i motsetning til undertegnede har sans for håndskrevne notater til Office-dokumenter, Windows Journal og lignende, kan også bli tilfredse Bamboo-brukere.

Veiledende pris er 1 062 kroner inklusive merverdiavgift.

Mer info: www.infinigate.no.

LES OGSÅ: Wacom med 15-tommers tegneskjerm

Foto/video