Alt-i-ett til tv-en

Alt-i-ett til tv-en

Sony satser på allsidige Google TV-bokser.

Sony lanserer nå en medielink og en Blu-ray-spiller med støtte for Google TV.

Det er over et år siden Google lanserte sin tv-løsning som skulle koble en hvilken som helst tv til internett. Siden den gang har det skjedd litt, men det har fortsatt ikke tatt helt av.

Sony benyttet årets CES-messe til å lansere et par produkter som kanskje kan gjøre noe med det. Selskapet har nemlig lansert to nye Google TV-enheter, eller egentlig en medielink og en Blu-ray-spiller som også kan by på Google TV.

Dette er ikke Sonys første forsøk med Google TV, og selskapet har tidligere blant annet vist frem tjenesten i en av tv-ene sine på IFA-messen. Siden det har vi ikke sett eller hørt stort om Google TV fra den kanten.

Medielink og Blu-ray-spiller

Nå ser det imidlertid altså ut til at Sony gjør alvor av planene sine, med medielinken NSZ-GS7 og Blu-ray-spilleren NSZ-G9P, som begge har støtte for Google TV. I tillegg kan altså førstnevnte brukes som en normal medielink på nettverket hjemme, mens sistnevnte naturlig nok kan spille av Blu-ray-filmer, da altså i tillegg til å kunne brukes til å surfe på nettet, streame video eller laste ned apper fra Android Market.

Sony lanserte i samme slengen en ny fjernkontroll som skal brukes med de to nye spillerne. Fjernkontrollen har tastatur med baklys, mikrofon til stemmestyring og innebygd navigeringsflate.

Sony NSZ-G7S og NSZ-G9P skal være klare for salg i henholdsvis juni og august i år. Prisene ser ut til å lande på litt under 2 000 kroner for medielinken og like under 3 000 kroner for Blu-ray-spilleren.

Foto/video