Alternativer til MobileMe Gallerier

Alternativer til MobileMe Gallerier

I juli 2012 går MobileMes fotogalleri ned for telling. Her er noen alternative tjenester.

I forbindelse med lanseringen av iCloud, fases Apples MobileMe-tjeneste ut. Ikke alle funksjoner i den gamle tjenesten forsvinner, men for tre viktige komponenter er det kroken på døra - iWeb, iDisk og Gallerier.

Den 1. juli 2012 vil alt som ligger på disse tjenestene trolig forsvinne. For øyeblikket finnes det ingen mulighet å overføre innholdet til andre tjenester, så det kan være lurt å begynne å planlegge fremtiden allerede nå.

Med MobileMe Gallerier kan du opprette album med bilder og filmer, enten ved å publisere media fra iPhoto eller iMovie, eller ved å laste opp filer fra et web-grensesnitt. Det finnes flere tjenester på nettet som lar deg opprette bildegallerier - også gratis - selv om de for Mac-brukerne ikke nødvendigvis er like sømløse i bruk som Apples løsning.

Amerikanske Macworld har listet opp tre alternativer. Har du noen gode forslag? Del dem gjerne med andre i kommentarfeltet nederst i artikkelen!

Flickr - gratis

En av de mest populære fotonettstedene. Med Flickr kan du laste opp 2 videoer og 300 megabyte med bilder i måneden kostnadsfritt. For å laste opp mer enn det må du oppgradere til en Flickr Pro-konto, som koster 25 dollar i året.

Flickr har en haug med funksjoner, som flere måter å tagge bilder på, samt en rekke bildedelingsfunksjoner. I tillegg til at det finnes en egen eksporteringsfunksjon i iPhoto, kan tjenesten også brukes rett på en Apple TV.

Picasa Web Albums - gratis

Googles Picasa Web Albums er en annen gratis mulighet. Med Picasa kan du ikke bare dele 1 gigabyte med bilder gratis, men du kan også redigere dem med Googles Picasa-programvare. Bilder kan tagges med så vel ansikter som steder, og det er dessuten mulig å opprette albumer med delt redigering.

Amerikanske Macworld mener Picasa Web Albums ikke har det stiligste bildegalleriet i klassen, men til gjengjeld koster det heller ingenting.

SmugMug - betaling

SmugMug er et betalingsalternativ. For 40 dollar i året kan du laste opp et ubegrenset antall bilder (en plan som inkluderer video koster 60 dollar i året), samt legge inn Flash-lysbildevisninger i forum og blogger.

Det er mulig å legge til bilder fra Lightroom, Aperture, iPhoto, Picasa og andre populære programmer, og det finnes også mobilapper for både iPad, iPhone og Android. Bilder lagres i full oppløsning, og du kan spille av lydbildeshow i fullskjerm og spille av videoer i HD-kvalitet.

SmugMug-galleriene har ifølge Macworld USA er lekrere grensesnitt enn både Flickr og Picasa.

Foto/video