Android i TV-benken

Android i TV-benken

A.C. Ryan lanserer Android-basert mediespiller.

A.C. Ryan har de siste par årene vært en av de største aktørene på mediespillere på det norske markedet. Playon!HD-serien har vært populær på grunn av lav pris og bred formatstøtte. Riktignok har vi i våre tester ment at det har vært noen svakheter knyttet til brukervennligheten.

Playon!HD og flere andre mediespillere har hatt spesielt fokus på avspilling av filer - for eksempel mp3 og Divx/MKV-video. I senere tid har man sett mange tv-produsenter integrere "Smart-tv"-løsninger, og man har fått enheter som D-Link Boxee Box. Dette er produkter som i større grad fokuserer på nettbasert innhold og nettbaserte tjenester.

LES OGSÅ:

TEST: Netgear Push2TV HD: Til tv-en via wlan

A.C. Ryan Veolo skal gi muligheter både for nettbasert innhold og dine egne filer. Enheten er basert på ARM Cortex A9-prosessor på 1 GHz og 512 megabyte minne. Det benyttes Android 2.2 og det er støtte for teknologier som blant annet Java, Flash og HTML5. Nettverkskommunikasjon skjer via ethernet eller wlan - her er det også støtte for gigabit ethernet og 802.11n. Tilkobling til tv er via HDMI v1.3, og det er støtte for Full HD (1080p). SD-minnekortleser og usb-porter er på plass, samt fjernkontroll med qwerty-tastatur. Hvordan støtte for ÆØÅ her er implementert, kan vi foreløpig ikke svare på.

Ifølge spesifikasjonene støttes det meste av vanlige formater for filbasert video og musikk - blant annet også x264-basert MKV, samt eksterne undertekstfiler. Videre har enheten støtte for tjenester som ellers finnes på Android - spørsmålet for en del slike tjenester blir imidlertid hvordan brukergrensesnittet blir på en slik flate. At Android benyttes i slik sammenheng, både i mediespillere, integrert på tv og etter hvert Chrome-tilpassende apps, blir mer vanlig.

A.C. Ryan er ellers sparsomme med opplysningene om tjenester som er støttet, og har foreløpig ikke vist noen bilder fra brukergrensesnittet.

Veiledende pris er oppgitt til 1895 kroner inklusive mva. Mer informasjon finner man på www.acryan.com .

LES OGSÅ:

TEST: Helt stille stue-pc

Les om:

Foto/video