Anlegg med Lightning-kontakt

Anlegg med Lightning-kontakt

Fra CES kommer dockene for iPhone 5. Først ut er JBL.

Ny iPhone, men gammel dock? Nå kommer første generasjon minianlegg med Lightning-kontakt.

Lightning

Fra årets CES-messe i USA kommer nå den første bølgen av musikkanlegg med dockingmuligheter for nye iPhone 5, iPod nano og iPad mini.

Alle disse benytter den nye, 9-polede Apple-kontakten kalt Lightning som er vesentlig mindre enn forgjengeren.

Annen kjekk side ved Lightning-kontakten: Det spiller ingen rolle hvilken vei du setter inn pluggen i stikket - den er retningsagnostisk.

Nå skal det sies at det har kommet mange kjekke, små stereoanlegg med gode streamingmuligheter via Bluetooth - og den kabelfri gleden dette bringer med seg vil mange vite å like.

Men du mister altså muligheten til å kunne bruke anlegget som ladestasjon - og så gir det selvfølgelig også den behagelige tryggheten av å vite hvor din iPhone er til enhver tid!

JBL

Harman/Kardon-eide JBL lanserer nå en rekke ulike anlegg med Lightning-kontakt - i første omgang tre varianter med ulik størrelse. Den tøffeste er nok JBL OnBeat Rumble - med solid 4,5-tommers basselement.

Anlegget har en effekt på 50W, frekvensrespons på mellom 50Hz – 18kHz og en ekstra AUX-inngang for nær sagt hvilken lydkilde som helst.

I tillegg til Lightning-kontakten for de nyeste Apple-greiene er det også innebygget Bluetooth i Rumble - så også eldre modeller kan strømme musikk trådløst til anlegget. Trygt.

Forventet pris for JBL Rumble er 400 dollar - rundt 3 500-4 000 i Norge muligens. Les mer hos JBL her .

Via The Verge.

Foto/video