Aperture oppdatert til 3.1.3

Aperture oppdatert til 3.1.3

Bedre synkronisering av album på nettet er blant nyhetene.

Apple har lagt ut en oppdatering av bildebehandlings-programmet Aperture til versjon 3.1.3.

Mac-brukere er nærmest blitt oversvømt av programoppdateringer fra Apple de siste dagene. Blant annet har GarageBand, iPhoto og iMovie i iLife-pakken fått åpenbare tilpasninger til OS X Lion. For eksempel er de fargerike ikonene i sidefeltet på iPhoto blitt grå som de skal være i Lion-stil.

Noen tilsvarende design-endring har vi ikke sett i Aperture 3.1.3, så her er nok forandringene mest under skallet. En viktig Lion-tilpassing er imidlertid at Aperture 3.1.3 har fått støtte for Lions fullskjermvisning.

Ifølge Apple omfatter oppdateringen en del generelle kompatibilitetsforbedringer samt økt stabilitet og ytelse. Alle Aperture-brukere oppfordres til å laste ned oppdateringen.

Bedre album-synkronisering

Ytelsesforbedringene skal særlig gå på synkroniseringen av album som er publisert på nettet – Aperture kan direkte laste opp album til Facebook, Flickr og MobileMe.

Eksport til lysbildeshow gjøres nå i bakgrunnen, og i preferanseoppsettet kan brukeren aktivere eller deaktivere støtte for fingerbevegelser. Dessuten er en feil ved beskjæringsverktøyet fikset, slik at fingerbevegelser fungerer korrekt når man angir beskjæringsstørrelse.

Det er også foretatt en del rene feilrettinger, for eksempel et problem som noen har støtt på med at det dukker opp enkelte blanke ark når man genererer en fotobok. Under arbeid med lyd i forbindelse med videofiler hendte det tidligere at Aperture sluttet å virke, og dette er nå fikset.

I forbindelse med ansiktsgjenkjenning har det tidligere vært problemer ved bruk av japanske, koreanske og kinesiske skrifttegn samt aksenttegn over bokstaver. Disse problemene skal nå være fjernet.

Stabiliteten er forbedret i forbindelse med blaing gjennom videofiler, og gjenoppbygging av bildebiblioteket er også forbedret.

Oppdateringen er på 292 megabyte, og oppdateringen kan bare installeres hvis man kjører Mac OS X versjon 10.6.6 eller nyere. Oppdateringen hentes gjennom Programvareoppdatering eller kan lastes ned her .

Les om:

Foto/video