Appen som redder bildene

Appen som redder bildene

Snart kommer appen som automatisk rydder opp i bildene, i det du tar dem.

Det er appfirmaet Scalado som melder at du om noen uker vil slippe sin nye kameraapp til mobiltelefoner. Det er for så vidt rikelig med tredjepartsapper for å ta bilder med mobilen, og da gjerne på litt mer spenstig vis enn med det mobilprodusenten i utgangspunktet har lagt opp til.

Scalado vil imidlertid ta det hele et steg videre. Den kommende appen kan nemlig fjerne uønskede elementer i bildet, i det du tar det. Det er jo gjerne slik at det fort kan dukke opp en bil eller en fotgjenger i bakgrunnen, for eksempel når du skal ta et koselig feriebilde av venner og familie. Ifølge Scalado skal den nye appen kunne fjerne alt dette raskt og enkelt, slik at du får med deg bare det du vil ha i bildet.

Appen er enkelt og greit kalt Remove, og fungerer slik at den tar en serie med bilder og så hente ut de delene av bildene som er uten forstyrrende elementer. Si for eksempel at en bil kjører forbi i bakgrunnen, ved å lime sammen de delene av bildene hvor bilen ikke er synlig, sitter du igjen med et ferdig bilde hvor det ser ut som om bilen aldri var det i utgangspunktet.

Remove er en videreutvikling av Scalados Rewind-app, som de slapp i 2011. Her kunne du ta en bildeserie og lime sammen de beste elementene fra hvert bilde til et perfekt sluttresultat. Greit til for eksempel gruppebilder, hvor en person kanskje blunker på et bilde, mens en annen gjesper på det neste.

Den nye appen kan settes opp til å automatisk oppdage elementer som skal fjernes, eller du kan manuelt velge dem, for så å la appen ta jobben med å rydde opp. Litt som Content Aware-funksjonen i Photoshop, bare mye enklere.

Scalado vil vise frem den nye Remove-appen på årets Mobile World Congress, som går av stabelen i Barcelona i månedsskiftet februar/mars. Ettersom det ser ut til at selskapet aller helst vil levere appene sine til mobilprodusenter, må du eventuelt vente til en av dem plukker opp Remove, før du får testet det ut. Du kan i det minste ta en titt på videoen under for å se hvordan det hele fungerer.

Les om:

Foto/video