Apple byr på Premier League?

Apple byr på Premier League?

RYKTE: Apple ser ut til å ville utvide tv-tilbudet sitt, men Google vil også være med å by.

Både Apple og Google har planer om å by på tv-rettighetene til verdens mest populære fotballiga, hevder britiske Daily Mail.

Det kommer stadig flere indikasjoner på at Apple har planer om å lansere en skikkelig Apple TV, en såkalt smart-tv. En slik komplett løsning vil kreve ikke bare mer funksjonalitet, men også et større tilbud av innhold enn dagens Apple TV-boks gjør, noe et oppkjøp av PL-rettighetene absolutt vil bidra til.

Ifølge Daily Mail viser både Apple og konkurrenten Google nå interesse for å legge inn bud på den engelske toppserien i fotball når rettighetene går ut før slutten av årets sesong. Stemmer påstanden, kommer selskapene til å by mot tv-kanaler som Sky, ESPN og Al Jazeera. I forrige sesong vant Sky rettighetene for cirka 15 milliarder kroner, ifølge svenske Macworld.

Apple trenger ikke nødvendigvis å lansere en egen tv for å vise Premier League. I USA kan Apple TV allerede vise kamper fra Major League Baseball, NBA og NHL. Rettighetene til PL vil imidlertid hjelpe på å etablere Apples tv-boks i Storbritannia - og forhåpentligvis også andre europeiske land.

Foto/video