Apple høster uventet ros

Apple høster uventet ros

Greenpeace, som tidligere har anklaget Apple for å spre miljøgifter, er godt fornøyd de nye Ipod-ene.

Da Apple-sjef Steve Jobs inntok scenen i forrige uke og presenterte selskapets nye Ipod Nano-serie, proklamerte han at musikkspillerne var de mest miljøvennlige som Apple hittil har sluppet på markedet. Nå har til og med miljøvernorganisasjonen Greenpeace, som stadig har kritisert Apples innmat, valgt å rose de nye Ipod-ene, skriver Comon.dk.

Organisasjonen melder på sin blogg at Steve Jobs og kompani har tatt et syvmilssteg i forhold til konkurrentene med hensyn til miljøvennlig produksjon.

LES OGSÅ: Iphone er giftig

Apple har opplyst at Nano-spillerne ikke inneholder PVC og bromerte flammehemmere. Greenpeace fremhever også at Nano-displayet ikke lenger inneholder kvikksølv.

- For få år siden var det ifølge produsentene ingen grenser for hvor vanskelig og kostbar en miljømessig omstilling ville være. Nå viser Apple at det kan la seg gjøre å produsere et velfungerende og smart cutting-edge produkt og samtidig senke prisene. Man kan sikket grave dypt og finne noen gifter, men de helt store synderne er faktisk ute, sier Erik Albertsen i Greenpeace Norden.

Greenpeace har tidligere ertet på seg Apple med hjemmesiden Green My Apple .

LES OGSÅ: - Grønn elektronikk er bløff

Foto/video