Apple kjøper musikktjenesten Lala

Apple kjøper musikktjenesten Lala

Lala.com er i Apples hender. Er musikkstreaming på vei til iTunes?

Det har en stund versert rykter om at Apple ønsker å hive seg på musikkstreaming-bølgen.

Før helgen fikk disse ryktene nye bein å gå på, da det ble kjent at Apple har kjøpt den amerikanske musikktjenesten Lala.com.

Det melder New York Times.

50 øre per låt

Lala er en musikktjeneste som lar deg spille av (streame) musikk rett fra nettleseren. Tjenesten skanner harddisken din etter sanger du allerede eier, laster dem opp på lala.com og lar deg spille dem av fra hvor som helst i verden, helt gratis.

Du kan også streame sanger fra Lala sitt bibliotek, som er på rundt 8 millioner låter. Det koster 10 cent (cirka 50 ør) per låt, og det er ingen begrensning på hvor mange ganger du kan streame låta.

Hvis du vil, kan du også kjøpe sangen og laste den ned på pc-en din - da koster det 89 cent per låt (eller 79 cent hvis du allerede har betalt for å streame den).

Musikken er tilgjengelig via nettleseren, men Lala jobber også med en iPhone-applikasjon, som vil gjøre det mulig å streame musikken til din iPhone.

Hva skal den brukes til?

Nøyaktig hva Apple skal bruke Lala til er ikke kjent. Ikke navngitte kilder sier til New York Times at Apple er mer interessert folkene bak Lalas streamingtjeneste og selve opplevelsen, fremfor den faktiske tjenesten. I motsetning til Apples egen iTunes Store, er Lala foreløpig bare tilgjengelig i USA.

- Apple kjøper mindre teknologiselskaper fra tid til annen, og vi kommenterer generelt ikke vårt formål eller våre planer, sier en talsperson for Apple til vår internasjonale nyhetstjeneste.

Apple har lenge vært skeptiske til abonnementsbaserte musikktjenester, og har ment at folk flest liker å eie musikken de hører på. - Folk ser ikke ut til å være interessert i det, sa Apple-sjef Steve Jobs til Reuters i april 2007.

Populariteten til blant annet Spotify i Europa og Rhapsody i USA - som begge tilbyr iPhone-applikasjoner - har kanskje fått selskapet på andre tanker. Tidligere i høst inngikk Lala avtaler med både Google og Facebook om streaming av musikk i deres tjenester.

Les om:

Foto/video