Apple kjøper svenske Polar Rose

Apple kjøper svenske Polar Rose

Avansert teknologi for ansiktsgjenkjenning er nå i Apples hender.

Apple har kjøpt samtlige aksjer i det svenske selskapet Polar Rose, melder nyhetstjenesten Rapidus.se ifølge nettstedet Mac1.no.

Polar Rose har utviklet programvare for ansiktsgjenkjenning i bilder, først og fremst med tanke på mobile enheter og sosiale nettverk.

LES OGSÅ:

Ansiktsgjenkjenning i Aperture

For to uker siden stengte selskapet ned sin gratistjeneste, hvor brukere kunne få sine bilder på Flickr og Facebook gjenkjent. Ifølge Polar Rose var årsaken at selskapet ville konsentrere seg om bedrifter som ønsket å lisensiere teknologien deres. Mest sannsynlig Apple.

Polar Rose har 15 ansatte, og ifølge TechCrunch skal Apple ha betalt 29 millioner dollar, omlag 175 millioner kroner, for selskapet.

Hverken Apple eller Polar Rose har kommentert oppkjøpet. Polar Rose er delvis eid av Nordic Venture Partners som holder til i København. Heller ikke danskene vil kommentere saken, skriver vårt svenske søstertidsskrift Computer Sweden.

LES OGSÅ:

FaceTime for iPhone 4

Ansikter i video

Apple bruker allerede ansiktsgjenkjenning i Ansikter-funksjonen i programmet iPhoto, men oppkjøpet av Polar Rose kan tyde på at selskapet ønsker å utvide lignende funksjonalitet til andre løsninger.

Et av konseptene Polar Rose har vært med på å utvikle, kalt Recognizr, gjør det mulig å bruke videokameraet på en mobiltelefon for å kjenne igjen mennesker i sanntid og vise direktelinker til profiler på sosiale nettsamfunn som Facebook og Youtube. Se en demonstasjon i videoen nedenfor:

LES OGSÅ:

Slik finner iPhoto '09 ansikter

Les om:

Foto/video