- Apple lager HDTV

- Apple lager HDTV

RYKTE: Analytiker påstår at fjernsynsapparatene er klare for lansering i mars 2012.

Analytiker Trip Chowdhry i Global Equities Research skriver i en fersk rapport til investorer at han er overbevist om at en Apple HDTV er på vei, melder AppleInsider.

Chowdhry hevder at Apple har kommet langt i utviklingen og at tv-apparatene kan lanseres så tidlig som mars 2012, ifølge Macworld.se.

Tre modeller

Analytikeren påstår også at Apple har utviklet en ny DSP-krets (brikken som forvandler TV-signaler til bilde og lyd) med hjelp av kompetansen som ble ervervet da selskapet kjøpte PA Semi i 2008.

Trip Chowdhry hevder at Apples beryktede HDTV vil ligne på Boses VideoWave, en 46-tommer HDTV som er cirka 15 centimeter tykk og kommer med integrert surroundanlegg. Apples tv-apparat ventes også å komme med integrert surround, men vil bare være en tredjedel så tykk som Boses tv-apparat.

Bose VideoWave kommer dessuten med tre ledninger, men Apples produkt ventes å bare komme med én, ifølge Chowdhry. I motsetning til VideoWave som bare kommer i én 46-tommerversjon, tror analytikeren at Apple-apparatene vil komme i tre forskjellige størrelser i tre ulike prisklasser.

Apple TV streamer film og tv

Apple har allerede en tv-boks kalt Apple TV, som kan kobles til en HDTV og brukes til å blant annet streame filmer og tv-serier fra internett. Med Apples AirPlay-teknologi kan man dessuten streame innhold fra en Mac, iPhone eller iPad.

Rykter om at Apple vil slippe et tv-apparat har gått i flere år. I forrige måned sa en analytiker at lanseringen av et tv-apparat ville øke Apples markedsverdi med 100 milliarder dollar, ifølge AppleInsider.

Dersom ryktene blir realitet, gjenstår det å se om Norge blir inkludert i Apples tv-planer. Apple TV er ikke til salgs i Norge i det hele tatt, sannsynligvis på grunn av fraværet av filmer og tv-serier på norske iTunes Store.

Les om:

Foto/video