Apple lanserer ny iPod nano

Apple lanserer ny iPod nano

Tynneste nano noensinne - med berøringsskjerm.

Apple lanserer iPod nano med helt ny design.

I tillegg er det den tynneste nano noensinne med kun 5 millimeter.

Nye iPod nano kommer med en 2,5 tommers berøringsstyrt widescreen-skjerm der ikonene denne gangen er runde, slik at man ikke forveksler disse med iOS-apper.

Og, som på iPhone, er det en hjemknapp nederst. Blir det anledning til å installere flere nano-apper, mon tro?

Trådløs lydstrømming

En interessant nyhet er støtten for trådløs strømming av lyd til hodetelefoner via Bluetooth. Lyden kan strømmes til kompatible hodetelefoner men også til høyttalere i hjemmet eller til stereoanlegget i bilen.

Apple lover inntil 30 timer med batteritid for musikkavspilling.

Nye nano har innebygget FM-radiotuner som også kan ta opp lyd. Og for fitness-entusiaster er det støtte for Nike+ og et innebygget pedometer. Heldigvis er iPod-en også lett, med kun 31 gram et perfekt følge for treningen.

Skroget er fremdeles i aluminium, og alle fargeglade folk kan glede seg over syv nye farger, og med skjermbakgrunn i matchende farge. I tillegg vil Apple også selge en rød PRODUCT (RED)-versjon til støtte for kampen mot AIDS i Afrika.

Ørekompiser

På denne modellen vil Apple nå inkludere de nye øreproppene kalt EarPods som har flere høyttaler-elementer og helt ny design.

Ikke bare proppene er nye - også en ny mindre tilkoblingskabel kalt Lightning vil følge med. En adapter vil være tilgjengelig for kompatibilitet med eldre 30-pinners Dock-tilkobling. En fordel med denne ledningen er at den er symmetrisk, og kan settes inn begge veier.

Og til syvende og sist skal det nevnes at Apple også benytter anledningen til å oppdatere iTunes både for iOS og OS X - lanseres i oktober.

Kapasitet er 16 GB. Priser i Norge er 1290 kroner, og tilgjengelighet vil være i god tid før jul - forhåndsbestilling begynner fredag 14. september.

Du kan lese mer om - samt se flere bilder - nye iPod nano her .

Via Apple.

Les om:

Foto/video