Apple oppdaterer Safari og fotoprogrammer

Apple oppdaterer Safari og fotoprogrammer

Det strømmer på med feilrettinger til Apples programvare.

iOS er ikke eneste programvare som Apple slapp oppdateringer for torsdag kveld.

Fotoprogrammene iPhoto og Aperture samt nettleseren Safari - alle for Mac - er også kommet i nye versjoner.

Bedre bildestrømmer

iPhoto 9.4.2 er en innholdsrik oppdatering med flere forbedringer relatert til Bildestrøm-funksjonen.

Blant annet er det nå mulig for brukere å dra og slippe bilder i en delt eller en personlig bildestrøm i kildelisten. Det er dessuten mulig å kopiere flere e-postadresser i delingsfeltet i de delte bildestrømmene. Kontekstmenyen har dessuten fått en importeringsfunksjon som lar deg importere alle bilder i en delt bildestrøm. De delte bildestrømmene har blitt mer stabile når du veksler mellom iPhoto og Aperture med det samme biblioteket, og når mer enn fem personer "liker" et bilde i bildestrømmen, vises navnene deres nå korrekt.

I tillegg fikser oppdateringen et problem for forhindret bruk av Microsoft Outlook ved sending av bilder fra iPhoto. Nasjonale helligdager er dessuten oppdatert i bildekalendere for utskrift.

Aperture 3.4.2 kommer med sin egen liste med forbedringer, flere er de samme som i iPhoto 9.4.2. I tillegg lar oppdateringen brukere legge til bilder fra bildestrømmer inn i andre delte bildestrømmer, den legger til en "Unsubscribe"-knapp til info-panelet for delte bildestrømmer, fikser ansiktsgjenkjenning på importerte bilder fra en delt strøm, legger til EXIF-metadata for justerte bilder som er lagt til en bildestrøm.

Det er flere andre forbedringer til programvaren også, inkludert det at RAW-filer ikke lenger vises i import-vinduet når "JPEG files only" er valgt, nøkkelbilder fra panoramabilder vises på høy oppløsning, en fremdriftsindikator vises når du sletter et stort antall bilder via "Empty Aperture Trash"-kommandoen og mye mer.

Detaljene rundt Safari 6.0.2 er få. Apple sier bare at den er anbefalt for alle brukere av OS X Mountain Lion versjon 10.8.2 og at den kommer med sikkerhetsoppdateringer.

Alle oppdateringer er gratis og tilgjengelig via Mac App Store. iPhoto 9.4.2 og Aperture 3.4.2 er også tilgjengelig via Apples supportsider.

Foto/video