Apple saboterer for Spotify i USA?

Apple saboterer for Spotify i USA?

Advarer amerikansk platebransje mot den svenske streamingtjenesten, ifølge nye opplysninger.

Den svenske streamingtjenesten Spotify har lenge jobbet for å komme seg inn på det amerikanske markedet. Det synes imidlertid å være en vanskelig oppgave å overtale plateselskapene i USA om at en gratistjeneste er en god idé, og minst to ganger har planlagte lanseringsdatoer blitt utsatt.

Nå har det dukket opp en mulig forklaring, rapporterer Macworld.se.

Anonyme kilder sier til Cnet at Apple prøver å overtale platebransjen om å ikke inngå avtaler med Spotify. Ifølge opplysningene har Apple-sjefer hatt møter med plateselskapsdirektører og kommet med direkte advarsler om konsekvensene av å tillate en gratistjeneste som Spotify.

- Apple-sjefene har uttrykt sin bekymring til plateselskapene om at en gratis musikktjeneste kan svekke et allerede dårlig salg av nedlastbar musikk. Minst en direktør har mistet troen på en reklamefinansiert modell, skriver Cnet.

Også i Europa har det vært mye snakk om hvor lønnsom Spotifys forretningsmodell er. I Norge har flere plateselskaper begynt å trekke seg ut av tjenesten. Spotifys norske konkurrent Wimp mener at en gratisløsning ikke kan overleve på sikt, og har kun valgt å satse på månedlige abonnement.

iTunes-streaming?

iTunes er verdens største selger av digital musikk. Det har lenge gått rykter om at Apple også har planer om å lansere en streamingtjeneste, men foreløpig har det vært stille på den fronten. Steve Jobs har tidligere uttalt seg negativt om musikkstreaming, da han mener kundene helst vil eie musikken de hører på.

Det spekuleres også i at Google skal slippe en musikktjeneste i nær fremtid.

Foto/video