Apple slipper egen podcast-app

Apple slipper egen podcast-app

Gjør lyd- og videopodcaster mer synlige.

Ryktene viste seg å være sanne - Apple lanserer en egen podcast-app.

På samme måte som Newsstand-appen gjør tidsskrifter og aviser mer synlige som egen app, er dette samme utgangspunkt.

Litt av utfordringen med alt som finnes av apper og innhold til en iPhone eller iPad er å finne frem i jungelen. Apple passer på å ha de viktigste appene først på hjemskjermen slik at disse er synlige.

De gjør liknende forsøk på å strukturere vellet av musikk og apper i iTunes ved bruk av kategorier, 25 på topp-lister og liknende.

Nå løftes altså podcastene opp av havet, og fint er det. Appen er universal, og fungerer dermed både på iPhone touch, iPhone og iPad.

På den ene siden kan du håndtere dine podcast-abonnementer her, og også spille av innholdet. Overraskende nok har Apple valgt å ha knapper for både spole frem og tilbake (30 og 10 sekunder, henholdsvis) - førstnevnte sikkert til fortvilelse for reklamefinansierte utgaver.

Men så er det også en butikkavdeling (ingen grunn til bekymring - alt er gratis) for podcaster som er tilgjengelige. Disse er ordnet under en rekke forskjellige kategorier, og man kan selvfølgelig også søke de opp.

Verdt å merke seg er knappen øverst som lar deg svitsje mellom lyd- og video-podcaster. Denne instillingen vil påvirke hvilke podcaster som presenteres under de ulike kategoriene.

Og har du lyst til å dele dine podcast-funn med omverdenen, er det en dele-knapp også her, med Twitter, e-post og iMessages-mulighet.

En tabbe er at kun ikoner og ikke tekst vises i oversiktskategoriene - det er en infoknapp, men en beskrivende tekst er et must. En annen ting man kan merke seg er at Apple her går litt andre veier hva angår designen - litt på samme måte som Remote-appen også har et grafisk noe annerledes utseende.

Podcaster-appen for iOS er gratis og kan lastes ned fra iTunes App Store her .

Les om:

Foto/video