Apple snuser på tv-abonnement

Apple snuser på tv-abonnement

Vil tilby tv via iTunes for 30 dollar i måneden.

Apple-sjef Steve Jobs har aldri vært noen stor fan av abonnement på musikk, fordi han mener folk vil eie sin egen musikk. Det samme gjelder ikke streaming av tv (og film), som i USA har vist seg å være svært populært.

Og ifølge Peter Kafka på All Things Digital er Apple nå i ferd med å forhandler med de store amerikanske tv-selskapene om et månedlig tv-abonnement til en pris på 30 dollar til de mange millioner kundene som bruker iTunes.

Apple ønsker visstnok å starte tjenesten allerede tidlig neste år, men ingen av tv-selskapene skal ha undertegnet noen papirer ennå. Kafka spekulerer imidlertid at Disney, som Jobs har tette bånd til, kan være førstemann ut.

Ikke til Norge med det første

Tv-serier har vært tilgjengelig på iTunes siden 2005, men Apple går sjelden ut med konkrete salgstall på iTunes Store etter innhold.

Det er mulig å både leie og kjøpe filmer og tv-serier i hd-kvalitet på iTunes Store, men bare i USA, en rekke andre engelskspråklige land, samt Tyskland.

Hvis en abbonementsbasert tv-tjeneste kommer til iTunes er det derfor svært usannsynlig at nordmenn får noe glede av den, i hvert fall i den aller nærmeste fremtid.

Les om:

Foto/video