Apple stoppet Nine Inch Nails-program

Apple stoppet Nine Inch Nails-program

Mente oppdateringen av iPhone-programmet inneholdt sanger som kunne virke støtende.

Apple fortsetter å forvirre folket når det gjelder godkjenning av programmer i App Store, online-butikken for iPhone-programvare. Denne gangen er det rockebandet Nine Inch Nails som skaper debatt.

Apple har nemlig stoppet en oppdatering av rockebandets program, nin:access. Ifølge bandets vokalist, Trent Reznor, ble det stoppet fordi Apple mente det inneholdt materiale som kunne virke støtende på andre. Helt konkret gjelder det sangen 'Downward Spiral', som kan høres på via en podcast i programmet. En sang som for øvrig er tilgjengelig for kjøp via Apples musikkbutikk iTunes Store.

Trent Reznor har vært en av frontfigurene når det gjelder å kombinere musikk med moderne teknologi på nyskapende måter, noe iPhone-programmet til bandet er et godt eksempel på. I tillegg til at fans kan surfe på NINs hjemmesider og forum, kan de også bruke telefonens gps til å komme i kontakt med andre fans i området. I tillegg er det mulig å laste opp bilder fra konserter til bandets hjemmesider og forum.

Reznor er nå i harnisk og langer ut mot Apple på bandets offisielle forum. Hvis Apple skal følge sine egne retningslinjer burde også nettleseren Safari og e-postprogrammet Mail forbys, ettersom det er fullt mulig å vise støtende innhold med dem, mener Reznor.

Apples retningslinjer for hvilke programmer som godkjennes i App Store har måttet tåle en del kritikk den siste tiden, blant annet etter at spillet Baby Shaker ble godkjent.

Foto/video