Apple TV blir iTV?

Apple TV blir iTV?

Apples mediesenter bytter navn og får støtte for apps, ifølge Engadget.

Neste inkarnasjon av Apple TV er rett rundt hjørnet, skal vi tro ryktene.

Nestegenerasjon Apple TV blir likere en iPhone 4 når det gjelder innmat. Det vil si at den kommer til å kjøre på en Apple-designet A4-prosessor - akkurat som iPad og iPhone 4.

Les også: Ny iPod Touch nano?

Intern lagring blir på 16 gigabyte. Og den skal få apps. Som styres hvordan? Men en Apple Remote? En iPhone?

Nytt navn?

Og den skal skifte navn til iTV. Eller kommer Apple faktisk med en egen TV med iOS integrert, noe mange ønsker seg?

Disse ryktene kommer og går med jevne mellomrom, og Apple omtaler ofte Apple TV som en hobby. Men prosjektet eksisterer fremdeles og er ikke skrinlagt. Så i ny og ne må det vel komme noe nytt fra den fronten?

Full HD?

Det spekuleres også i hvorvidt enheten vil ha støtte for full HD. Dagens AppleTV støtter 1080p, men håndterer selv ikke mer enn vanlig HD ut, det vil si 720p.

Det er Engadget som mener å vite det meste av dette, og også at nye iTV kommer til å koste 99 dollar. En tusenlapp i Norge?

Les også: AppleTV endres radikalt?

Innholdet er alt

Forøvrig er det et Apple-event nært forestående i september. Tradisjonelt er det Apples iPod-lanseringsfest for julehandelen - men vi er klare for flere nyheter, vi!

Det mest avgjørende for oss her til lands i forhold til om vi kommer til å kjøpe noe slikt er vel hvorvidt det er noe innhold tilgjengelig. I USA er det en god del innhold, både film og TV, klart for nedlasting og forhåpentligvis snart også streaming.

Ellers i verden har man ikke klart å komme særlig til enighet med filmbransjen i spørsmål rundt distribusjonsrettigheter og betalingsmodeller.

Du kan lese mer om Apple TV her. Via Cult of Mac.

Foto/video