Apple TV endres radikalt?

Apple TV endres radikalt?

- Blir helt ny og henter det beste fra iPhone og iPad, ifølge nye rykter. Analytikere spår suksess.

Salget av Apples mediespiller, Apple TV, er tredoblet det siste året, men Steve Jobs' hobbyprosjekt er fortsatt en miniputt sammenlignet med iPhone og iPod.

Den første versjonen av Apple TV, som ble sluppet for drøyt tre år siden, ble møtt med relativt lunken kritikk, og det store kommersielle gjennombruddet lar fortsatt vente på seg.

Nå rapporterer imidlertid Engadget at en oppgradering av Apple TV er rett rundt hjørnet. Denne gangen er det snakk om et helt nytt produkt - en "iPad uten skjerm".

LES OGSÅ:

Apple TV kan bli spillkonsoll

iPhone uten skjerm

Apple TV gjør det mulig for brukerne å se på film og oppleve annet multimedie-innhold på tv-en. Mediespilleren er sterkt knyttet til iTunes og iTunes Store, men kan også brukes opp mot Youtube og Flickr.

Nye Apple TV beskrives som en skjermløs iPad eller iPhone. Den sies å bli utstyrt med Apples A4-prosessor, som vi også finner i iPad, og et flashminne på 16 gigabyte. For mer lagringsplass vil man kunne koble til Time Capsule. Ellers er tanken at man først og fremst skal streame innholdet fra nettet.

Ifølge Engadget vil apparatet kunne spille video i full HD (1080p). Programvaren kommer til å være basert på iPhone OS - ikke Mac OS X som dagens modell kjører. Det er ikke kjent om det vil være mulig å laste ned og bruke programmer fra App Store.

Prisen ryktes å være 99 dollar, cirka 640 kroner. I dag koster Apple TV 229 dollar i USA og 2390 kroner i Norge.

LES OGSÅ:

Apple snuser på tv-abonnement

- Tiden er inne

Nye Apple TV skal visstnok ikke være klar for lansering til utviklerkonferansen WWDC i neste uke, men analytikerne blir ikke overrasket om det kommer nyheter rundt tv-boksen. Roger Kay hos analysefirmaet Endpoint Technologies mener tiden er moden for en Apple-suksess i tv-markedet.

- Apple har tidligere prøvd å begi seg inn på tv-markedet uten særlig hell. Dette er imidlertid et viktig marked som Apple ikke bør lukke øynene for, mener Kay.

Ifølge Roger Kay har Apple store fordeler takket være at selskapet kan tilby maskinvare sammen med en allerede utviklet distribusjonskanal for innhold, skriver Macworld.se. Med oppkjøpet av streamingtjenesten Lala og det nye gigantiske datasenteret i delstaten North Carolina er det ikke utenkelig at Apple har store planer.

LES OGSÅ:

Svakt Apple TV-salg

Google-konkurranse

Nylig ble det kjent at Google sammen med blant andre Sony og Logitech utvikler tv-tjenesten Google TV. Tjenesten er basert på Android-plattformen og skal sørge for at du enkelt kan hente innhold fra nettet og vise det på flatskjermen. Sony planlegger å slippe flatskjermer med støtte for Google TV allerede mot slutten av året.

- Folk tror kanskje at Apple kommer med et tilsvar til Googles nye tv-tjeneste, men det kan faktisk være omvendt. Google-sjef Eric Schmidt satt tidligere i Apple-styret og vet hvilken retning Apple går i, sier Roger Kay til Macworlds nyhetstjeneste.

Før fjorårets WWDC-konferanse i begynnelsen av juni gikk det også rykter om at Apple TV skulle fornyes. Piper Jaffray-analytiker Gene Munster mente det neste logiske skrittet etter Apples suksess med iPhone og iPod touch og programvarebutikken App Store var en fysisk enhet som er knyttet opp mot tv-en.

LES OGSÅ:

Her er Google TV

Les om:

Foto/video