Apple TV får støtte for tastatur

Apple TV får støtte for tastatur

Etterlenget mulighet kommer til Apples tv-boks.

Apple TV kommer med en liten og minimalistisk fjernkontroll til å styre tv-boksen med.

Fjernkontrollen har bare noen få knapper, og for å skrive inn tekst er man nødt til å bla seg frem bokstav for bokstav. Tungvint.

Men det kan det snart bli slutt på. I den nyeste betaversjonen av programvaren til Apple TV er det nemlig mulig å koble til et trådløst tastatur via Bluetooth.

Å bruke et ordentlig tastatur til å styre tv-boksen vil gjøre det betraktelig enklere å både styre enheten samt søke etter filmer, tv-serier og musikk.

Det er riktignok mulig å bruke et virtuelt tastatur via Apples Remote-app, men denne er kun forbeholdt iOS-enheter. I en familie på fire vil et ordentlig tastatur være langt mer praktisk.

Slik fungerer det

For å navigere Apple TV-en med tastatur benytter man seg av piltastene. For å spille av eller pause innhold, trykker man på returknappen, ifølge Macworld Sverige. Vil man gå opp et nivå eller tilbake til menyen, trykker man på escape.

Det er fremdeles ikke mulig å koble til Bluetooth-høyttalere til Apple TV, men ifølge 9to5Mac kan det bli aktuelt med støtte for tredjepartsprodukter i løpet av kort tid.

Les om:

Foto/video