Apple TV vender tilbake

Apple TV vender tilbake

iTunes-film åpner døren for Apples tv-boks i Norge.

I forbindelse med lanseringen av film på norske iTunes, reintroduseres Apple TV i det ganske land.

Apple mediesenter, eller medieboks om du vil, fikk en større oppgradering i september i fjor, men ble ikke sluppet for salg i Norge.

Apple TV har ingen intern harddisk, men baserer seg på streaming av innhold først og fremst via iTunes Store. Men uten tilgang på filmer eller tv-serier har Norge - naturlig nok -vært helt ute i kulda hva gjelder tv-boksen. Frem til nå.

Kobles til HD-tv-en

I tillegg til å spille av film, kan Apple TV også vise lysbildeshow, spille av iTunes-musikk, se på YouTube-videoer, vise filmer du har liggende i iTunes-biblioteket på din Mac eller Windows-pc og så videre. Du kan også vise foto og filmer fra nettsteder som Flickr og Apples MobileMe-tjeneste.

Det er også mulig også streame innhold fra en iOS-enhet, altså for eksempel en iPhone eller iPad, til Apple TV ved hjelp av AirPlay. Når iOS 5 kommer om kort tid blir det også mulig å speile det som er på skjermen på iPad 2 til tv-en.

Tv-boksen har HDMI-port, optisk lydkontakt, Ethernet-port og mikro-usb-kontakt i tillegg til at den har infrarød mottaker for å kunne styres fra den lille fjernkontrollen som følger med.

Så mye koster den

Apple TV er ennå ikke offisielt lansert i Apples egen nettbutikk, men den bør forhåpentligvis dukke opp ganske så snart.

Den er blitt tilgjengelig hos norske nettbutikker, om enn bare til forhåndsbestilling. Den vil antagelig være leveringsklar om et par uker.

Hos både Eplehuset og Humac er det mulig å legge inn en bestilling, og prisen er 849 kroner inkl. mva. hos begge forhandlerne. I USA koster den 99 dollar.

Sjekk Prisjakt.no for en fullstendig oversikt over hvilke nettbutikker som selger Apple TV.

Les om:

Foto/video