Apple vil erobre tv-en

Apple vil erobre tv-en

Skal revolusjonere tv-bransjen på klassisk Apple-vis.

Ifølge Wall Street Journal har Apple-sjefene den siste tiden hatt møter med toppsjeferne i flere store medieselskaper de siste ukene for å presentere sin visjon for fremtidens tv-apparat.

Ifølge Wall Streets kilder utvikler Apple et eget fjernsyn som bruker trådløs streamingteknologi for å hente film, tv-serier og innhold. På møtene skal Apple ha presentert hvordan den samme brukeren kan gjenkjennes på tvers av telefoner, nettbrett og tv-er. Den visjonære bedriften har også indikert at de vil bruke Siri-lignende taleteknologi for å la brukeren skifte kanal eller søke etter konkrete programmer.

Men de holder tradisjonen tro hemmelig alle detaljer rundt programvaren eller selve tv-en.

Forbrukerrevolusjon

En kilde sier like fullt til avisen at de forskjellige tjenestene Apple beskriver også skal kunne leveres med nåværende teknologier, som Apples tv-boks Apple TV.

En konkret tanke er at man skal kunne se en film på tv-en, trykke på pause, og så fortsette med samme film fra stedet man stoppet på smarttelefon eller nettbrett.

Som seg hør og bør handler det ikke bare om å lansere et nytt tv-produkt, Apple vil revolusjonere måten vi ser tv på, slik de gjorde med smarttelefonmarkedet og på samme måte som de pustet nytt liv inn i nettbrett-verden. Tankene beskrevet skal være basert på Steve Jobs’ visjoner om en tv tett koblet med Apples produkter som skulle være lettere å bruke og mer personlig.

Ios og ARM?

Kildene til Wall Street sier Apple vil bruke Airplay-teknologien til å styre fjernsynet og strømme innhold fra Iphone og Ipad uten å måtte koble seg til en egen boks. Tv-en vil også inneholde skyteknologi.

Analytiker Gene Munster har tidligere spådd at den nye Apple-tven vil kjøre en versjon av IOS og bruke ARM-prosessor. Den skal komme i ulike størrelser og angivelig koste det dobbelte av en tv i samme størrelse. Det antas at fjernsynet kommer mot slutten av neste år, men Apple har som seg hør og bør ikke bekreftet dette- eller at de vil inn på tv-markedet overhodet.

Google har ikke hatt helt hellet med seg med sin tv-plattform som i likhet med de fleste andre løsninger krever en ekstern boks. Microsoft har sin Xbox 360 og skal ifølge andre rykter være i forhandlinger om å bygge bevegelsesgjenkjenningssystemet Kinect rett inn i tv-er, skriver vår danske søsterpublikasjon Comon.dk.

Foto/video