AppleTV med konferanse-modus

AppleTV med konferanse-modus

Apple frir til møterommene med neste program-oppdatering.

Alle har vel etter hvert fått med seg lanseringen av iOS 7 under WWDC 2013.

Det mange nok ikke vet, er at en versjon av iOS også er programvaren som driver Apples lille, sorte mediesenter Apple TV.

Vi snakker ikke om fullverdig iOS 7 - Apple bruker en helt annen betegnelse på Apple TV-programvaren. Gjeldende versjon er v5.2 med v5.3 rett rundt hjørnet. Men utviklere har allerede fått tilgang til v5.4 i beta, som blir parallellen til iOS 7.

Flere funksjoner som er del av iOS 7 for mobile enheter får en pendant i Apple TV. Dette gjelder for eksempel iCloud-fotostrømmene allerede idag, og under iOS 7 vil også iTunes Radio bli tilgjengelig via tv-en.

iTunes Radio er Apples gratis strømme-radio som foreløpig er annonsert for USA til å begynne med, men som forhåpentlig vil komme også til våre breddegrader senere.

Møterom-modus

En helt ny funksjon som ser ut til å bli en del av Apple TV, er muligheten til å bruke den som en inngangsportal til storskjermer og projektorer i møterom. De av oss som har en 2. eller 3. generasjons Apple TV, vet hvor enkelt det er å sende lyd- og video-klipp fra en Mac eller iPhone til tv-en via Apple-boksen.

Og har du en nyere MacBook så kan du også bruke en Apple TV-storskjerm trådløst til å speile skjermen din for presentasjoner. Tilkoblingen er utrolig enkel over WiFi, og fungerer utmerket. Også Windows-bokser kan nyttegjøre seg dette via tredjeparts-programvare AirParrot .

Og hvorfor ikke? En Apple TV er rimelig, og ikke minst er en trådløs kobling utrolig mer attraktiv enn å måtte slite med kabler, omstarter og vanskelige toskjerms-konfigurasjoner. Og både Mac-er og iPhone/iPad-er kan speile skjermen på samme enkle vis.

Det som er nytt med konferanse-modusen som kommer om litt, er muligheten for å tilrettelegge en skjermsparer med selvdefinert veiledning til hvordan koble seg til Apple TV fra en maskin i samme trådløse nett. Og dersom du benytter deg av iCloud så kan presentasjoner og annet medieinnhold strømmes direkte fra nettet uten å måtte komme fra maskinen din. Smart!

Du kan se en video-presentasjon av den nye møteromsfunksjonen nedenfor.

Les om:

Foto/video