Årets teknolansering

Årets teknolansering

Ved midnatt i natt kan du endelig slå kloa i en Playstation 3.

Fire måneder etter lanseringen i USA og Japan, og ett år etter den opprinnelige lanseringsdatoen, er det endelig Europas tur til å få leke seg med PS3.

LES OGSÅ: PS3 rett rundt hjørnet

LES OGSÅ: PS3-bråk i Sony

Møter du opp hos Sony Center i Oslo kan du sikre deg en maskin allerede ved midnatt i natt, vel og merke om du er villig til å stå noen timer i kø først.

Som vanlig ved lansering, er det et begrenset antall maskiner som legges ut for salg. Det kan derfor være en fordel å være tidlig ute om du vil sikre deg en maskin.

PS3 solgte godt ved lansering i USA og Japan før jul, men etter det har etterspørselen dalt. Flere butikker der borte kan melde om PS3-esker som står og støver ned i hyllene.

Det har nemlig vist seg at både Nintendo Wii og Xbox 360 er mer ettertraktet blant kundene. En grunn til det kan være den høye prisen Sony krever for sin nye maskin, en pris som er satt enda høyere i Europa.

PS2 selger fortsatt best

Størst konkurranse har faktisk Sony fått fra et av sine egne produkter. Playstation 2 selger fortsatt i bøtter og spann, og kan vise til høyere salgstall enn alle de tre nye konsollene.

Grunnen til det enorme salget av PS2-maskiner, syv år etter den ble lansert, er lav pris og et enormt spillutvalg. Det skader heller ikke at den populære SingStar-serien kun er å få til PS2.

I Norge koster en PS3 rundt 6 000 kroner, omtrent 1 700 kroner mer enn amerikanerne må gi for den samme maskinen.

Dyr konsoll, billig Blu-ray

Det kan være verdt å merke seg at disse 6 000 kronene ikke bare gir deg en ren spillkonsoll. Med på kjøpet får du nemlig en innebygd Blu-ray-spiller, som er kapabel til å spille HD-film.

Ønsker du å kjøpe en frittstående Blu-ray-spiller må du regne med å betale fra 7 000 kroner og oppover, dermed kan en PS3 vise seg å være en bedre investering.

Konsollen har HDMI-utgang for tilkobling til HD-tv, noe konkurrentene mangler. Det er også bygd inn støtte for trådløst nettverk, noe som krever tilleggsutstyr hos konkurrenten Xbox 360.

27 spill fra starten av

Sony lover å ha 27 spill klare til lanseringen, av disse er åtte spill eksklusive til PS3, resten er allerede tilgjengelige på andre spillplattformer.

Gjennom Sonys nettjeneste er det i tillegg mulig å kjøpe billige småspill, og etter hvert også spill fra den første Playstation-maskinen.

Det vil være mulig å bruke spill fra både Playstation og Playstation 2 på konsollen, selv om støtten for dette er noe dårligere i Europa enn i USA og Japan.

Her kan du se hvilke PSone og PS2-spill som fungerer med Playstation 3.

LES OGSÅ: Mindre kompatibel PS3

Les om:

Foto/video