Avansert nytt i neste Photoshop

Avansert nytt i neste Photoshop

Adobe har spennende ny teknologi på gang i neste verson av Photoshop. Se video.

Vi Mac-brukere måtte se oss forbigått ved forrige Photoshop-versjon, som bare kom i en 32-biters versjon for Mac. I motsetning til Windows-versjonen, som kom i både 32-bit og 64-bit. Ikke det at vi er bitre, men det hele skyldes i stor grad Apple.

Apple valgte som kjent å stoppe utviklingen av 64-bitplattformen som Photoshop og en rekke andre eldre programmer er skrevet for. Fordelen er selvfølgelig at neste 64-bit versjon av Photoshop i CS5 vil være basert på flunkende ny kode, og godt integrert i de nye teknologiene fra OS X 10.6 Snow Leopard.

Mer avanserte verktøy

Men ved siden av disse teknikalitetene, så har Adobe heldigvis også ny funksjonalitet på gang. I forbindelse med SIGGRAPH-konferansen i august demonstrerte Adobe Labs en imponerende videreutvikling av Spot Healing- og Fill-verktøyene.

Fra tidligere å sample kun én gang er algoritmen bak verktøyene utviklet til nå å ta flere samples av områdene rundt. Dette krever noe mer tid og ressurser av programvaren, men gir utrolig gode resultater. Adobe kaller dette Content Aware, og demonstrerer denne nye teknologien nå i Photoshop for Mac.

Video-demonstrasjon under. Du kan lese mer om Adobe Labs her.

Foto/video